Výsledky 26 až 45 z 45

Téma: Vodou chlazeny zdroj

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Vodou chlazeny zdroj

Citace Původně odeslal Dr4k3 Zobrazit příspěvek
    Ohledně elektriky - na vysokonapěťové části jsou obecně k nalezení plovoucí potenciály 0V, cca 325 V (Vmax síťové fáze), a umělý střed mezi nimi. Blok "chladiče" u měl jednu nohu volně a druhá byla na těch 325, nicméně všechny 3 tranzistory byly už z výroby odizolované (občas se jeden dotýká, pak je třeba ho odšroubovat a přišroubovat přes tu "slídovou" placičku, se šroubem v plasovém mezikroužku. Jediné co jsem já udělal, že jsem tu nohu co stála v 325V odštípnul kleštěma (nejrychlejší, stejně to ve výsledku drží spíš ty hadice vodníka než cokoliv jiného). Nízkonapěťový "chladič" stojí nohama na zemi, tzn. je na něm 0V, akorát že vůči zemi jinde v počítači tam nějaké malé napětí v řádu do desetiny voltu bude, ale na to kašlu.
    Na fotky uz se tesim, ale tohle jsem nak nepochopil. To jako na tom chladici bylo 230V?! A jakou nohu jsi odstrihl? Toho tranzistoru predpokladam ne)

Jo jeste bys mohl napsat, o jaky typ zdroje se jedna (co nejpresneji) a jak moc je uvnitr mista. Take by me zajimalo, jestli ten "epoxit" vodi i teplene a jak pevne to drzi. Jo a jeste jesi topi i jine casti nez tranzistory (IO, civky). Taky by me zajimalo, jestli pak nak roste teplota vody v okruhu, ale to nepredpokladam.

Bezpecnost by se dala vyresit uzemnenim chladice, nebo tam dat slidove podlozky - v elektrikarske praxi se pozivaji roky a prakticky nemuzou selhat.

BTW: Jako lepsi reseni mi prijde koupit nejaky medeny hranol treba 50x50x5 mm (ve Ferone maj "tyce" s hranou 5mm vyber od 10 do 120) a na nej upevnit tranzistory a k nemu pripajet medenou trubku. Akorat je problem, ze ta trubka ma s blokem malou stycnou plochu. Ale dutej medenej hranol jsem nikde nevidel a koupit plnej a provrtat ho prakticky nejde.
    Naposledy upravil Iguaner; 03.09.2006 v 17:43.
    I pes ma svuj den .... a dnes je ten den a já jsem ten pes.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání