No, já teď něco dodělávám, jenom to potřebuju pořádně dotěsnit okolo hadic a bude to. Zkusím udělat nějaké fotky - ale tady je rychlý popis: štěstí bylo, že ten zdroj má ty hřející plovodiče přišroubované jenom k rovnému hliníkovému plechu (dále "chladič"), na který byly teprve přišroubované žebra. Takže jsem sundal žebra a na jejich místo přilepil epoxydem "těleso" v podobě dutého hliníkového hranolku, na každý "chladič" jeden, na jedné straně spojené jsou spojené a na druhé mají vývody.
Ohledně elektriky - na vysokonapěťové části jsou obecně k nalezení plovoucí potenciály 0V, cca 325 V (Vmax síťové fáze), a umělý střed mezi nimi. Blok "chladiče" u měl jednu nohu volně a druhá byla na těch 325, nicméně všechny 3 tranzistory byly už z výroby odizolované (občas se jeden dotýká, pak je třeba ho odšroubovat a přišroubovat přes tu "slídovou" placičku, se šroubem v plasovém mezikroužku. Jediné co jsem já udělal, že jsem tu nohu co stála v 325V odštípnul kleštěma (nejrychlejší, stejně to ve výsledku drží spíš ty hadice vodníka než cokoliv jiného). Nízkonapěťový "chladič" stojí nohama na zemi, tzn. je na něm 0V, akorát že vůči zemi jinde v počítači tam nějaké malé napětí v řádu do desetiny voltu bude, ale na to kašlu.
U jiných zrojů máš na výběr buď odstranit "chladiče" úplně a dát místo nich vlastní, které se nebudou galvanicky ničeho dotýkat, nebo se snažit přilepit chladící trubičku někam na bok mimo žebra, záleží na jejich tvaru, u těch co jsou vícenásobně střihnuté do hřebenu to půjde dobře.
Nebo to udělej podle http://zfz.com/projects.asp?request=...max550w&page=1 tam vytáhli dráty k těm tranzistorům a diodám mimo plošňák, akorát myslím že to taky nesplňuje bezpečnostní normy o galvanickém oddělení vysoko a nízkonapěťového okruhu (v případě že by selhala izolace pod tranzistorem) a navíc to dělá mnohem větší zářič na frekvenci řádově desítky kHz, ale nic z toho by němělo být kritické pro normální chod v zavřené kovové krabici.
Asi 3 hodiny jsem na to včera jel, akorát že jsem si pak všimnul že mi to netěsní kolem jedné z hadic - ale vzhledem k pasivním preventivním opatřením se nic neděje. (zdroj je vzůru nohama na dně skříně, voda je z počítače čerpadlem odsávána - takže pak stačí pozorovat kde se objevujou bublinky..). Jo, a asi 10 minut to jelo bez vody, když jsem jí vypustil a nevšiml si že počítač je zapnutej (pak to shodil bios kvůli čidlu na procesoru)