Stránka 3 z 3 PrvníPrvní 123
Výsledky 51 až 63 z 63

Téma: fofrnet

Senior Member Avatar uživatele MV
    Vliv
    303

Standardní Re: fofrnet

Citace Původně odeslal hodza
    Ano, o rozdeleni do vice "pasem" vim (sekl jsem se s tim vykonem), ale porad nevidim nic, co by jsme jako firma porusovali - viz pdf.
    http://www.ctu.cz/1/download/Opatren...08_2005_34.pdf
    Jen jsem pouze psal o tom, ze ne vzdy se smi v 5 GHz pasmu vysilat vne budov. Viz pasmo od 5.15 do 5.35 GHz, ktere jsou vyhrazeny jen pro pouziti uvnitr budovy.
    Jinak neznam Vase vysilace, nevim jestli nekde vysilaji (jak tu bylo psano) na frekvenci 5.3 GHz, takze nemuzu soudit a pouze podotykam
    PC1: Core i5 750 2.66 GHz @ 3.4 - 4 GHz | Asus P7P55D PRO | Zalman Reserator1 @V2 Water | 8GB DDR3-1333 Kingston | Gigabyte GF GTX660oc 2GB | Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Pioneer DVR-111 | Audigy2zs + DTT2200 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | LIAN-LI case | Delta 700W PSU | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 768MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg (2hod/6.5hod) | Lenovo R61, C2D T8100, 2.5GB DDR2, 160GB, 15.4" WSXGA+ | Dell XPS M1330, T9300, 4GB DDR2, MomentusXT 500GB, GF 8400MGS /w Coppermod, 13.3 WXGA | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | Misc: Routerboard RB133, 2x WLAN | D-Link ShareCenter DNS-320 + 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1

takovy mensi prispevek

ironie -- puvodne sem vam chtel napsat (piseme clanky do stejneho casopisu -- linuxexpres -- i kdyz ja v posledni dobe moc ne) a zeptat se vas na par otazek ale pak sem na to nak zapomnel... no a nakonec ste se ozval sam i kdyz by me zajimalo jak resp. od koho ste se dozvedel o tomto tematu na tomto foru (btw vadilo by vam kdybych vam tykal? vykani se na tomto foru moc nenosi ale pokud na tom trvate...)

ale k veci:

Nevim jestli znate system, kterym overujeme a autorizujeme uzivatele do site, ale ve vysledku je pro nas pripojeni kazdeho PC "prace navic" a jak se lidove rika - "ani kure zadarmo nehrabe". Navic je to bezny system, ktery ma rada ISP. Nic nemoralniho na tom nevidim.
    ne neznam ale muzete me poucit

chapu to pokud de o separatni pripojeni pc (tj. kazde pc je pripojeno nezavisle a ma svou vlastni ip ve vasi siti) ale nechapu pripad kdy bych mel pripojene jedno pc ke kteremu by byl pripojen switch a za nim napr. 4 dalsi pc

Primo napsane to tam neni - to mate pravdu. Na druhou stranu je tam však napsane, ze pripojka je pro jedno PC -> Tim padem se vylucuje proxy/router.
    aha takze pokud budu mit pripojene jedno pc ktere bude zaroven routerem ktery nemohu mit pripojen... takze si vlastne nemuzu pripojit ani to pc a tim padem asi nic no tak to je bomba!

muzete mi prosim vas rict jediny rozumny duvod proc bych si nemohl pripojit router? napr. telekom (ted uz vlastne telefonica o2) takovato zarizeni primo nabizi v samoinstalacnich baliccich... a muj domaci provider s tim tez nema problemy stejne jako spousta dalsich...

1) Castecne tento problem resi primo system pripojeni k siti (Radius Server)
    2) Existuje nejmene 5 zpusobu, jak vypatrat pocitac za NATem/MASQueradou

Lzistit to lze temer 100%. Od primitivni detekce verze prohlizece, pres TTL a TimeStamp az po daleko sofistikovanejsi metody
    Vice muzete nastudovat napriklad v casopise Phrack (69) nebo primo vyzkouset (velmi hloupy) NATDET - http://elceef.itsec.pl/natdet/.
    aha takze opet jen temer coz znamena ze v praxi to muze byt klidne jen nakych 90%...

Nebyl jste ten kdo napsal, ze delame neco nemoralniho? Nemoralni je zobrazovat soukromou komunikaci mezi 2 lidmi. Ten druhy by k tomu mel dat treba souhlas nemyslite.
    zjistovani informaci ktere byste jiste poskytli kazdemu podle me neni soukroma komunikace... pokud bychom se bavili o tom kolik ma pan reditel milenek tak to pak jo ale takhle sorry to neberu a pripada mi to jako trosku zoufaly vykrik do tmy i kdyz k tomu zoufani neni duvod ale to je asi hodne subjektivni

Bohuzel pro Vas ne. Nezakone by bylo, kdybych to cetl (a pripadne s temito informacemi dale zachazel). V opacnem pripade by pak byl napriklad seznam prohlasen za spiona, nebot si uklada kdy a odkud jste prisel na www.seznam.cz (ci jinou adresu seznamu).
    tohle je trosku neco jineho nemyslite? ale kdyz uz sme u toho urcite by se mi nelibilo kdybyste napr. zjistovali kdo navstevuje jake stranky a podle toho byste si u treti firmy objednali nejakou cilenou reklamu

Obavam se, ze si zakon vykladate ponekud spatne. Ano musime pripojit kazdeho, ale zde se to mysli spise tak, ze nesmime delat rozdil mezi pohlavim ci narodnosti...
    Rozhodne to neni tak, ze pripojime kazdeho za cenu, kterou nam rekne... To by bylo opravdu komicke.
    ale takhle to prece nebylo i kdyz ono to ted zavisi na odpovedich na dalsi otazky ktere zde byly polozeny (ad router atd.)

btw zatim mi jeste nikdo nezodpovedel jednu mou otazku

a jeste neco... nepotkali sme se uz nahodou na icq?
    Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Nevim jestli znate system, kterym overujeme a autorizujeme uzivatele do site, ale ve vysledku je pro nas pripojeni kazdeho PC "prace navic" a jak se lidove rika - "ani kure zadarmo nehrabe". Navic je to bezny system, ktery ma rada ISP. Nic nemoralniho na tom nevidim.
    Nevim co je za mate za praci s tim, pokud si nekdo doma udela NAT a za nej pripoji 100 pocitacu. To je ta nejjednodussi varianta, dalsi naprosto stejne pracovne narocna = autorizovat koncove zarizeni, a nasmerovat na nej prislusny subnet. Zajimave, ze kdyz svemu ISP napisu "Potrebuju 8/16/32... verejnych IP" tak je do tydne mam a neplatim nic navic. A dovolim si vrele pochybovat, ze u vas za tech 50Kc dostanu verejnou IP pro kazdy z tech stroju => chcete prachy za ... .

Primo napsane to tam neni - to mate pravdu. Na druhou stranu je tam však napsane, ze pripojka je pro jedno PC -> Tim padem se vylucuje proxy/router.
    To tezko, to asi pak neumite cesky vy nebo ja, ale kdyz ma nekdo doma pripojku od telecumu, tak ma taky vetsinou "jeden telefon", ale pripojit fyzicky si jich muze trebas 10, nebo pobockovou utrednu a na ni libovolny mnoztvi pristroju.
    BTW: Predpokladam tedy, ze MAC pripojit neumite, stejne jako stovky jinych zarizeni.

Bohuzel nemate pravdu. K poskytovani telekomunikacni cinnosti potrebujete mit licenci + dalsi formality.
    Coz neni pravda, obcane mohou naprosto bez omezeni nakupovat jak veci movite, tak sluzby spolecne, staci na to bohate ustni dohoda. Licenci potrebujete pouze pokud provozujete VEREJNOU(racte si najit jak je definovana) telekomunikacni sit.

Opet Vas zklamu - vsechna jednani maji pravni podstatu a zaklad.
    Povidejte, krom moznosti odvolavky na smluvni volnost by me zajimalo, zda vam nejaky zakon dava moznost omezit spotrebitele v nakladani se zaplacenym zbozim/sluzbou.

Priznam se, ze nevim, jak "problemy s unikem vody" resi vodarna, ale cca pred mesicem jsem ve svych rukou drzel novou smlouvu od elektrarny, ve ktere je jasne stanoveno, ze pokud preprodam elektrickou energii, zaplatim pokutu ve vysi xxx tisic.
    To je klidne mozne, ovsem na preprodej by ste zajiste musel mit prislusny ZL, pokud ovsem svemu sousedovi pripojite ke svemu rozvodu trebas cilkularku a on vam zaplati spotrebovanou energii, rozhodne o zadny preprodej nejde. Nemluve o viz vyse, muzete se sousedem platit jednu pripojku dohromady.

1) Castecne tento problem resi primo system pripojeni k siti (Radius Server)
    2) Existuje nejmene 5 zpusobu, jak vypatrat pocitac za NATem/MASQueradou
    ...
    Lzistit to lze temer 100%. Od primitivni detekce verze prohlizece, pres TTL a TimeStamp az po daleko sofistikovanejsi metody
    Vice muzete nastudovat napriklad v casopise Phrack (69) nebo primo vyzkouset (velmi hloupy) NATDET - http://elceef.itsec.pl/natdet/.
    Jak jsem jiz rikal, docela by me zajimalo, ja by ste se svyma metodama uspel u pripadneho soudu, rekl bych ze by jste odesel se solidni pokutou kvuli nezakonemu odposlechu, pripadne pri vyuziti jistych metod bych vas mohl navic obzalovat z utoku na soukromy majetek.
    BTW: podle vas tedy nemuzu mit na svem stroji ani vice verzi prohlizecu ? No potes, ruce pryc od vas.

Nebyl jste ten kdo napsal, ze delame neco nemoralniho? Nemoralni je zobrazovat soukromou komunikaci mezi 2 lidmi. Ten druhy by k tomu mel dat treba souhlas nemyslite.
    Ehm, odobne bych za sokroumou komunikaci povazoval rozhovor o sexu nebo podobne, komunikace s firmou rozhodne soukroma neni a jeji zverejneni je IMO naprosto vporadku po vsech strankach.

Bohuzel pro Vas ne. Nezakone by...
    Bohuzel pro vas ano, jelikoz jako provozovatel site jste opravnen ziskavat infomace nezbytne k provozu site, coz zachytavani a analiza provozu urcite neni. Je uplne jedno zda ty pakety ctete vy osobne nebo nejaky SW. Jste totiz povinen zachovat listovni tajemstvi - to se v pripade posty vztahuje napriklad na otevreni dopisu, v pripade ISP napriklad prave na cteni paketu.

Kuprikladu na vami zminovane zjisteni verze prohlizece musite cist http komunikaci = nezakony odposlech, velmi snadno vam dokazu ze tyto informace pro provoz site rozhodne nepotrebujete.

-------
    2All: Vrele vsem doporucuju v maximalni mozne mire pouzivat ssl komunikaci, zde vidite jen vrchol ledovce, tyto praktiky bohuzel nejsou vyjimkou. Optimalne doporucuju se zapojit do nejake anonymni kryptovane p2p site, ktera zaroven poskytuje anonymni pristup ke vsem beznym sluzbam na siti. Ztratite sice cast vykonu sve pripojky, ale nemusite se obavat ze by vam vas ISP zkoumal vas provoz.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

i kdyz by me zajimalo jak resp. od koho ste se dozvedel o tomto tematu na tomto foru (btw vadilo by vam kdybych vam tykal? vykani se na tomto foru moc nenosi ale pokud na tom trvate...)
    Vykam si krajne nerad a prispevek jsem nasel stryckem Googlem (zcela nahodne).

aha takze pokud budu mit pripojene jedno pc ktere bude zaroven routerem ktery nemohu mit pripojen... takze si vlastne nemuzu pripojit ani to pc a tim padem asi nic no tak to je bomba!
    Mno ja bych nezabihal do extremu - tim routerem se mysli prevazne zarizeni, ktere bude routovat konektivitu - ne domaci LAN. jenomze pak se zase najdou (bez urazky) experti jako vy, kteri tvrdi, ze na tom net nemaji... Nase jednani ma vice logickych duvodu. Mezi nama 50Kc mesicne mi neprijde jako horentni suma. Navic pokud ma nekdo doma 2 PC vetsinou (ano jsou vyjimky - domaci pocitac a pracovni notebook) k tomu ma duvod - tj. pouzivaji ho 2 uzivatele. V opacnem pripade se motame v zacarovanem kruhu (nedostatecna konektivita =vymena zarizeni, vetsi FUP... a hlavne to vsechno stoji cas ==> penize)

muzete mi prosim vas rict jediny rozumny duvod proc bych si nemohl pripojit router?
    viz vyse

napr. telekom (ted uz vlastne telefonica o2) takovato zarizeni primo nabizi v samoinstalacnich baliccich... a muj domaci provider s tim tez nema problemy stejne jako spousta dalsich...
    Ano router sice poskytuje, ale ve smlouve stejne mate, ze inet je pro jeden PC a nesmi se to preprodavat (alespon tak jsem to mel ja v posledni smlouve od CT)

aha takze opet jen temer coz znamena ze v praxi to muze byt klidne jen nakych 90%...
    U me to v praxi znamena 100% s tim, ze "nikdy nerikej nikdy". Zatim se bohudik nikomu nepovedlo nainstalovat 2 stejne PC (ani mirrorem) aby udelali stejny fingerprint memu Radiusu (a myslim si ze to neni ani mozne). Detekce NATu je pak uz jen pro kontrolu (jak rika Dr. Uzel - pasek a ksandy )

zjistovani informaci ktere byste jiste poskytli kazdemu podle me neni soukroma komunikace... pokud bychom se bavili o tom kolik ma pan reditel milenek tak to pak jo ale takhle sorry to neberu a pripada mi to jako trosku zoufaly vykrik do tmy i kdyz k tomu zoufani neni duvod ale to je asi hodne subjektivni
    Zoufaly vykrik do tmy mi to prijde od Vas - presne tuto argumentaci jsem cekal, ale nakonec jsem do prispevku nic nepsal. Z principu je pro me neprijatelne, pokud nekdo bez patricneho souhlasu zacne zverejnovat komunikaci. Pokud jste mel touhu Vasi komunikaci zverejnit, mohl jste se klidne zeptat, zda-li s tim dotycny souhlasi. V lepsim pripade jste mohl primo pouzit verejne forum k tomu urcene.

a jeste neco... nepotkali sme se uz nahodou na icq?
    tucnak@bsd:~# cat /home/tucnak/kde/icq/prefs/contact.list | wc -l
    854

...je to docela mozne...

Vykam si krajne nerad
    napodobne...

a prispevek jsem nasel stryckem Googlem (zcela nahodne).
    zajimave...

Mno ja bych nezabihal do extremu - tim routerem se mysli prevazne zarizeni, ktere bude routovat konektivitu - ne domaci LAN. jenomze pak se zase najdou (bez urazky) experti jako vy, kteri tvrdi, ze na tom net nemaji...
    ten konec sem nejak nepochopil

Nase jednani ma vice logickych duvodu.
    ano? a jakych?

Mezi nama 50Kc mesicne mi neprijde jako horentni suma.
    50 kc za nic je u me vzdy horentni suma

Navic pokud ma nekdo doma 2 PC vetsinou (ano jsou vyjimky - domaci pocitac a pracovni notebook) k tomu ma duvod - tj. pouzivaji ho 2 uzivatele.
    v dane domacnosti sou 2 pocitace a pouziva je 5 uzivatelu... nekteri uzivatele ovsem vyuzivaji obe pc zaroven a hlavne na jednom pc sou windows ktere sou v urcitych ohledech (hlavne co se tyce bezpecnosti a kontroly) naprosto nepouzitelne...

V opacnem pripade se motame v zacarovanem kruhu (nedostatecna konektivita = vymena zarizeni, vetsi FUP... a hlavne to vsechno stoji cas ==> penize)
    nechapu

Ano router sice poskytuje, ale ve smlouve stejne mate, ze inet je pro jeden PC a nesmi se to preprodavat (alespon tak jsem to mel ja v posledni smlouve od CT)
    router muzes plne obsadit a dokonce tam maji primo napsane ze to muzes poskytovat i nekomu jinemu (ted nemyslim preprodavani) jen o tom chteji vedet... btw o nejake preprodavani mi vubec nejde...

U me to v praxi znamena 100% s tim, ze "nikdy nerikej nikdy". Zatim se bohudik nikomu nepovedlo nainstalovat 2 stejne PC (ani mirrorem) aby udelali stejny fingerprint memu Radiusu (a myslim si ze to neni ani mozne). Detekce NATu je pak uz jen pro kontrolu (jak rika Dr. Uzel - pasek a ksandy )
    v tomhle se zatim prilis neorientuju takze bod pro tebe ale tohle tema je uz spis takovy "bonus"

Zoufaly vykrik do tmy mi to prijde od Vas - presne tuto argumentaci jsem cekal, ale nakonec jsem do prispevku nic nepsal. Z principu je pro me neprijatelne, pokud nekdo bez patricneho souhlasu zacne zverejnovat komunikaci. Pokud jste mel touhu Vasi komunikaci zverejnit, mohl jste se klidne zeptat, zda-li s tim dotycny souhlasi. V lepsim pripade jste mohl primo pouzit verejne forum k tomu urcene.
    jak uz sem napsal podle me to nebylo nic spatneho... taky sem to mohl "prevypravet" ale tohle se mi zdalo vhodnejsi

jake forum?

854

...je to docela mozne...
    pokud si dobre vzpominam slo o olomoucke czfree...
    Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA

Mno ja bych nezabihal do extremu - tim routerem se mysli prevazne zarizeni, ktere bude routovat konektivitu - ne domaci LAN. jenomze pak se zase najdou (bez urazky) experti jako vy, kteri tvrdi, ze na tom net nemaji... Nase jednani ma vice logickych duvodu. Mezi nama 50Kc mesicne mi neprijde jako horentni suma. Navic pokud ma nekdo doma 2 PC vetsinou (ano jsou vyjimky - domaci pocitac a pracovni notebook) k tomu ma duvod - tj. pouzivaji ho 2 uzivatele. V opacnem pripade se motame v zacarovanem kruhu (nedostatecna konektivita =vymena zarizeni, vetsi FUP... a hlavne to vsechno stoji cas ==> penize)
    Cili mi chcete rict, ze kdyz pres vas pripojim svoji firmu, kde mam 20 PC tak budu za uslyntanych 128/128 (priklad) platit 300+20*50= 1300 ? ta kto je ovsem mega lol. A jeste ani nebudu mit svoji verejnou IP a switch mi asi taky nezaplatite. A jeste vubec nemluvim o bezpecnostnich rizicich takoveho pripojeni bez firewallu a nemoznosti kontrolovat mnou zakoupenou konektivitu. Opravdu to mate dobre vymyslene.
    AthonXP Palomino 1500+@2000+ ; MSI KT3 Ultra2 ; 256 MB DDR RAM 333 cl2 ; LEADTEK GeForce IV Ti 4200 64 MB VIVO; Barraccuda 80GB; QUANTUM 12 GB DVD AoPen 1040 PRO; CD-RW Cyber drive 32/12/48; Sound Blaster 128 PCI

854

...je to docela mozne...
    No lbcfree.net ma sice clenu mene, ale kdo si chce zapojit vic kompu muze (dame u na kazdy dalsi zarizeni IP adresu),jenom dostava pomernou konektivitu, jako by byl jeden. Nase cleny nebuzerujeme zadnym takovym zpusobem, navic nejsme firma a jak koukam na hodzu jsem tomu rad. Radsi ivestuju svuj cas a penize do lepsi site, tak, aby nase konektivita byla mirne naddimenzovana a nemuseli jsem nase cleny nejak zbytecne buzerovat.

p.s. i my mame omezeni, ale dle pravidla, muzessi delat co potrebujes, ale nesmis omezovat ostatni.
    ITF FreeNet Liberec

uz je to vic nez mesic a hodza se stale neozyva... mrzi me to ale co se da delat... fofrnet tedy dale povazuji za nesolidni firmu a doporucuju se jim vyhybat a volit alternativy at uz sou jakekoliv

ja teraz tiez riesim taky problem (zatial teoreticky) poskytujem net 6 klientom, to by mi vobec nevadilo, ked chce nech si doma kupi aj 8 portovy switch a nech si pripoji 7 PC to mi je jedno, ale nasralo by ma keby si kupil router a zacal on dalej napajat ostatnych v bloku (proste by zacal na tom zarabat), ked na tom nezarabam ani ja co im to poskytujem (ideme vsetci rovnym dielom).
    A niektory ludia, uz si nespomeniem mena a nechce sa mi hladat konkretne prispevky, pisali, napr, ze je to jeho vec ze napusti bazen susedovy, alebo napoji sa sused na moju elektrinu atd....... To je jasne, ja mozem napustit bazeny aj celej dedine, ale tam sa pocitaju kubicke metre a pri elektrine KW, takze sa to z netom nemoze porovnavat, pretoze ISP, vacsinou poskituje data neobmedzene (co sa u elektrikaroch a vodaroch asi nikdy nestane, aby poskitovali kubiky, ci KW neobmedzene).
    Takze aj zhanam nejaky soft (utilitku, alebo nieco podobne) co by odhalilo, ze na sieti je dalsi router a zanim x PC. A teraz som z toho zmeteny, niekto pise, ze sa to da zisti, iny zase nie, niektore odkazy su tu uz nefunkcne, takze sa to neda zistit. Rad by som sa dozveel viac o tom NATDET

Senior Member Avatar uživatele tomase
    Věk
    40
    Vliv
    285

Citace Původně odeslal jany+ Zobrazit příspěvek
    To je jasne, ja mozem napustit bazeny aj celej dedine, ale tam sa pocitaju kubicke metre a pri elektrine KW, takze sa to z netom nemoze porovnavat, pretoze ISP, vacsinou poskituje data neobmedzene (co sa u elektrikaroch a vodaroch asi nikdy nestane, aby poskitovali kubiky, ci KW neobmedzene).
    Takze aj zhanam nejaky soft (utilitku, alebo nieco podobne) co by odhalilo, ze na sieti je dalsi router a zanim x PC.
    Mas zaplateny max. bandwitdh, tzn. ze mas aj zaplateny max. objem dat, ktore mozes stiahnut za mesiac. Napr. 256kbps linka ~ 79GB dat. A je jedno ci z nich vyplytvas 1, 10, 20 alebo celych 79, pretoze mas zaplatenych tych 79, takze je to zrovnatelne s elektrikou alebo vodou, s tym rozdielom, ze pri nete vacsinou nevycerpas vsetko co si zaplatis
    E4400 Ninja ¦ P35-DS3 ¦ 4x1GB DDR800 ¦ AMD HD6670 ¦ Crucial M4 64GB + WD6400AAKS + WD2500KS + 7200.10 250GB ¦ Enermax 420W ¦ NEC 3520A ¦ Centurion 5 + KAMABAY + AK-FC-03 ¦ MX510 ¦ UltraX ¦ Formula Vibration Feedback ¦ 223BW ¦ Creative T5900 + AKG K 530 ¦ not watercooled anymore

"Pokud máte jiný názor než já, je to jasný důkaz, že se pletete." "když má 1000 pičmulínků jiný názor, jedná se o přímý důkaz, že pravdu mám já" "Jinak ke quadcore - dualcore mě vždy zdržoval, měl jsem už před 10 lety dualCPU, až quadcore je konečně rychlejší než já" "Podle některých je lepší Cialis, nicméně, pokud Vás baví píchat různé svěží mladé kusy zhruba 6 až 7 hodin denně (mám to místo posilovny), 3 hodiny spát, a zbytek pracovat, tak Viagra skutečně funguje lépe. Naprosto doporučuji. 25mg modré tabletky, a denní norma je splněna. Pak 15 hodin programování, nějaký ten hip-hop do Sennheiser sluchátek, a 3 hodiny zase spát." RH

No myslim si, ze to tak neni, pretoze u vodarov a elektrikarov ked nevycerpas nic, tak nic neplatis (pausal za merace, samozrejme) , ale u ISP platis stale rovnako, je im jedno ci stahnes/odosles 1 Mb, alebo 79GB. Niekedy ked boli data (sak este aj teraz su na niektorych sluzbach) obmedzene, tak by si clovek sakramentsky rozmyslel, ci si za router nasadi este par susedov, no teraz ked je to neobmedzene, tak si moze robit co chce.
    A s tou vodou a elektrinou nesuhlasim, to bude obmedzene stale (zoberme si len vodu) stale budes platit za objem. S neobmedzenym internetom by sa to dalo porovnavat vtedy, keby si vodarom platil za priemer privodnej rury, napr. niekto by mal priemer 0.5cm a na natecenie bazena by cakal 2 tyzdne (ale proste voda by tiekla u nich vkuse) a iny by mal zase priemer privodnej rury 10cm a bazen by napustil za par minut. O tom by sa dalo diskutovat, nechajme to radsej tak, jednoducho, uzivatel si za routerom moze robit co chce.
    btw chcel by som sa pozriet na ten natdet, ale ujo google vyhadzuje len toto http://elceef.itsec.pl/natdet/ nemozem to nikde najst

Junior Member
    Vliv
    280

Pouzivam skoro denne MS Virtual PC, to by me ti kluci z fofrskoly taky odpojili? Nebo je ve smlouve seznam "povoleneho" sw?
    K7S6A, AXP 1600@1900 - 10,5x150 MHz, 256 MB 333 Kingmax, Matrox G400DH, WD 80 + 120 GB JB, Hyundai V770

Byť je to na foru starší diskuse tak jsem byl v šoku po přečtení předcházejících stránek. Zajel jsem si k synovci na návštěvu s notesem připojil na wifi router poskytnutý fofrnetem /po zjištění ceny fofrnetu za zařízení jsem málem omdlel .Technikovi za tu cenu bych dal pěstí ve dveřích - prostě ultrazlodějna/ bohužel synovec tomu nerozumí. Pozor synovci ani neřekli , že má wifi router. Má PC a z routeru kabel!!!!!!!! Připojil jsem se párkrát a po měsíci chtěli po synovci 50,- korun.Tak jak jsem sledoval tuhle debatu je to zlodějská firma, cpe neznalým zákazníkům předražené a zbytečné věci a jak zde bylo řečeno zaplatil jsem si přípojku a kolik mám doma počítačů jim může být jedno. Pouze souhlasím s tím, že přeprodávat připojení je má být sankciováno či řešeno trestně, ale do domácí sítě pardon,nikomu nic není. A řešit to tak, že ani ve smlouvě není zmínka o tomto a chtít 50,- korun jsme snad v právním státě. A ten chytrolín co náhodně googluje a je z fofrnetu to už má pár firem za sebou.Nacpat se do fora a omlouvat a vychvalovat ,kolik mu za to platěj? Tohle není první forum co to řeší stovky lidí na to nadává ale vždycky je tam takovej jouda co to vychvaluje a diví se nespokojencům. A co se týká připojení tak jsou někde v roce 2000, mimo jiné.Tak a jdu si zagooglit kde je ještě mají tak rádi zloděje.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání