A nemalo by sa to zmenit s DX10? Ved ten ma mat mensi overhead a menej problemov s vykreslovanim vela objektov. Tiez rataj ze pocitace s DX10 kartami budu vacsinou dualcore, takze je tu o dost vyssi vykon CPU. Tiez DX10 karty by mali vediet lepsie pocitat "efect physics" cez shadery.

Ale mojim snom je aby bola v hrach realna fyzika. Napr. ked sa budem plavit po rieke, bude ma unasat prud, ak prebehnem rychlo cez dym, tak ho rozvirim, ak pustim z kohutika vodu a znicim umyvadlo tak sa bude roztekat po podlahe, schodoch atd. Tiez by som si vedel predstavit deformovatelne predmety a prostredie. Z udajov z coho je predmet vyrobeny, ako je skonstruovany (napr. pre stolicku definovane ze nohy su so sedakom spojene srubami) by sa dalo urcit ako sa dany objekt rozbije. A nemuselo by to byt uplne presne, to predsa nie je dolezite, raz by sa ta stolicka rozbila tak, inokedy inac.

Kazdopadne, fyzika plynov a kvapalin podla mna nie je len vec na okrasu, ale tiez by mala byt "realna". Chcel by som skratka aby sa zlepsila interakcia s prostredim, ale neda sa vsetko naskriptovat. Aby sa viala trava podla vetra, ale ked tam prejdem rychlo autom, za ktorym bude vir, tak ta trava poveje inac... efekty su pekne na okrasu, ale ja by som uz chcel zmenu gameplay. Mozno chcem prilis vela naraz, ved len nedavno s prichodom hl2 vstupila fyzika priamo do gameplay (ok, mozno mala nejaka hra fyziku skor, ale to nie je podstatne pre to co chcem povedat)(d3 sice mal fyziku, ale nebola az tak dolezita pre gameplay - skratka v doome bolo menej fyzikalnych hadaniek a hratiek, proste to bola viac strielacka). Takze nejak takto.
Problem s AI sa da vyriesit formou online hier a hrani s realnymi ludmi, aj ked niekedy je to skor bieda (kradnu sa v bf2 vehicly, teamkilling atd.)