Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: G664T D-Link podivnost ADSL

Standardní G664T D-Link podivnost ADSL

G664T D-Link podivnost ADSL

ahoj chlapi,
    měl jsem g664t špatně zapojený, před splitterem byl ještě telefon do 1. patra a až za

splitterem bylo přízemí net + telefon... tak jsem to předělal a začalo to moooc blbnout...

dráty mám dobře, zkoušel jsem po nich honit telefonní signál a bylo to OK... jenže poslední

3 dny když příjdu v podvečer domů, tak net nejde a musím vyhodit router ze zásuvky

(restartovat), pak to naběhne... měl jsem tam nejnovější FW a jelo to, teď jsem zkusil prý

stabilnější starý fw (downgrade) a večer uvidím... každopádně ty výpadky jsou hodně divné,

nejde to třeba od rána do doby, kdy příjdu (kolem 6 hodin odpoledne) a restartuju router.

Když net jede tak už se při něm volat dá z obou telefonů, ale když zavěsím pevnou tak mobil,

kterým jsem na ni volal, stále "volá" a musím ho zavěsit klávesou. Horní telefon je

digitální s neonem, dole je ze zvyku a tradice ten starý rotační

no je fakt že než byl za splitterem tak to jelo (až na výpadek netu při volání) ale zrovna jeho bych se nebál - ten neon byla funkce při zvonění (telefon podsvícený při vyzvánění), ale my to nepoužíváme a není do telefonu přiveden externí zdroj napětí pro neon...

tak jsem podflashoval G664T na starý FW a jednu noc a den to jelo, ale na večer to zas vypadlo a pomohl až restart routeru... smůla je ta, že nebývám doma a je na mě připojen soused, který je tak dlouho bez internetu

ach jo jelo to paradoxně až do doby, kdy jsem "vylepšil" zapojení - že jsem dal oba dva telefony za splitter. Dříve byl ten tónový nový před splitterem a starý pulsní s rotačním číselníkem za splitterem... nejelo to jen při volání, ale drželo to...

taky nevím, jestli jsem nějak nezbořil router, když jsem trochu pozkratoval telefonní dráty při tom zapojování O

zkusím si s kolegou na chvíli prohodit splittery, co to bude dělat.
    DECENT II EXTREME
    ---> http://7luke.com/decent <--- už je zase jiný konfig ale není čas to změnit na webu

Standardní Re: G664T D-Link podivnost ADSL

Volej to na Telecom jako poruchu Me vypadaval net pravidelne od 20:00-22:00 ... a modem chudak si s tim nemohl poradit. Tak se zjistilo, ze mi v ramci navyseni nastavili moc velkou teoretickou rychlost (2048/256) a ze sem moc daleko od ustredny. Prijel technik, zavolal nekam, stahli mi to na 1024/256 a od te doby klid. Je klidne mozne, ze neco delali na ustredne a tedka ti to nejde.

Zkus jeste zapojeni uplne bez telefonu, vyloucis tim jejich vliv a jeden den to snad bez nich vydrzite
    AthonXP Palomino 1500+@2000+ ; MSI KT3 Ultra2 ; 256 MB DDR RAM 333 cl2 ; LEADTEK GeForce IV Ti 4200 64 MB VIVO; Barraccuda 80GB; QUANTUM 12 GB DVD AoPen 1040 PRO; CD-RW Cyber drive 32/12/48; Sound Blaster 128 PCI

Díky za odpověď - no je podezřelé, že to začalo dělat přesně v souvislosti ze zapojením obou telefonů na splitter. Zkusím dít místo pulsního tónový nový telefon... pak kdyžtak ty telefony odpojit... dnes večer bych měl s kolegou prohodit splittery
    DECENT II EXTREME
    ---> http://7luke.com/decent <--- už je zase jiný konfig ale není čas to změnit na webu

Mrkni v modemu na Status > Modem Status > hodnoty Upstream Rate a Downstream Rate. Potom US Margin a DS Margin. Hod to sem a jeste napis, jakou mas rychlost do internetu.
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

(jedu přes GTS na 2048/256)

router:

System Uptime 13 hour(s) 1 minute(s) se divím, že to zatím drží, po downgrade routeru (oficiálně nejde) to jelo noc a den a pak zas buchlo
    DSL Status Connected
    DSL Speed 512 Kbps Upstream, 4096 Kbps Downstream

DSL Status
    Connection Status Connected
    Upstream Rate (Kbps) 512
    Downstream Rate (Kbps) 4096
    US Margin 31
    DS Margin 17
    Modulation MMODE
    LOS Errors 0
    DS Line Attenuation 25
    US Line Attenuation 28
    Path Mode Fast Path

DSL Statistics
    Near End F4 Loop Back Count 0
    Near End F5 Loop Back Count 0

díky za Vaše odpovědi chlapi
    Naposledy upravil Luke_chiptuning; 16.06.2006 v 19:03.
    DECENT II EXTREME

Hmm, parametry jsou docela v pohode, to je divny, ze to pada. Pravda je, ze tam mas zbytecne 4Mbit profil, kdyz mas jen 2Mbit rychlost, kdyby to srovnali, byly by pak parametry mnohem lepsi a nemuselo by to pak padat, jestli to ovsem neni necim jinym, jako proslapanej kabel pod prahem, studenak v zasuvce, nedotazenej sroubek v zasuvce, vadnej kabel od spliteru k modemu atd. Ono to je schopny behat i po jednom dratu, jen mizerne ...
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

no já jsem právě dělal ty nové rozvody kolem přední verandy... je to 5 metrů... a asi to předělám...

jinak z té verandy je 7 metrů ke kompu a z tama jde 20 metrů na půdu v rámci jednoho UTP kabelu - ale věřím, že tam chyba nebude, předtím to měsíc jelo

na tom kabelu je síť, napájení i telefon

.
    DECENT II EXTREME

Na tom kablu je i napajeni pro D-link? Jestli jo, mohlo by to delat problem, ostatne to vyzkousis tak, ze tam natahnes na par dni prodluzku s 220V a uvidis .... jo a vypni si UPnP, ono to pak jde odpojovat z widli jednim kliknutim, ani si to soused nemusi uvedomit.
    Jinak jesli je ADSL aktivni poznas podle Status> Modem Status, jestli je i pripojeny poznas podle Status > Connection Status (musi bejt Connected a videt IP adresa), jestli to tak je i v dobe nefunkcnosti internetu, neni problem na lince, ale nekde dal.

Moc moc Ti děkuju za Tvé odpovědi. Na kabelu je napájení, telefon i síť s tím, že to napájení jde dole přerušovat - rozpojit ten konektor (abych nemusel kvůli restartu lítat na půdu)... každopádně ale měsíc předtím to jelo jen se dvěmi vytuhnutími a to jsem to ještě tehdy odlaďoval... navíc kolega to tak dělával na více místech (napájení přímo v UTP)...

momentálně jsem předělal celý úsek od domovní přípojky přes splitter na telefony a k počítači, mám s kolegou prohozené splittery, chci dnes přehodit místi pulsního tónový telefon a doufám, že jak se to případně sekne, tak něco vyšťárám ve statistice routeru. Ještě jednou dík

edit: UPnP mám vyplé, stejně jako DHCP server a podobné výstřelky
    Naposledy upravil Luke_chiptuning; 18.06.2006 v 14:33.
    DECENT II EXTREME

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ADSL router v bridge modu
    Založil VOiD v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 28.11.2006, 21:53
  2. Problémové ADSL?
    Založil PTF v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 20.01.2006, 09:27
  3. Gentoo zvuk nForce2
    Založil Cseapek v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 4