Citace Původně odeslal Vykuk
ad a)
systém je postaven především pro posílání zboží poštou/kurýrem, a proto musí splňovat jisté povinné náležitosti. To jako mají naši programátoři naprogramovat jiné rozhraní pro rezervaci zboží k osobnímu odběru?
nerikam, ze to maji naprogramovat jinak. jenom rikam, ze v pripade soudu bude pro vas asi tezke rict, ze stejny postup pri objednavani mate shodny pro uzavreni smlouvy a jeji neuzavreni
ad b)
k tomu jsi přišel jak? Jak jsem psal výše, pokud se při převzetí rozhodneš, že něco nechceš, tak si prostě odebereš jen to o co máš zájem. Stejně tak, když odebereš poštou více kusů zboží, můžeš ve 14ti dnech vrátit jen část dodávky
mate to na webu, na te same strance
ad c)
(zrovna v úterý jsem jeden kousek prodal), jde o to, jak máme postavenou smlouvu s dodavatelem. Je pravda, že jsem mu ještě nezkoušel vrátit zboží za víc než 100.000k, ale už jsem mu bez jakéhokoliv stornopoplatku vrátil objektiv >50k, a několik zrcadlovek s objektivy kolem 50k, všechno to bylo zboží, které si zákazník odmítnul převzít a já jsem seznal na základě předchozí prodejnosti (či spíše neprodejnosti), že ho nemám šanci prodat.
mozna jsem zvolil ne uplne dobry priklad - staci si tam dosadit jakykoliv produkt, ktery budete muset specialne objednat a ktery potom budete mit problem udat

poslední EDIT:
Podle mne zákon neposkytuje spotřebiteli ochranu 14ti dní při osobním odběru a vzhledem k tomu, že jej nikdo nenutí rezervované zboží odebrat ještě není uzavřena kupní smlouva a asi si to myslí i naši právníci, proto se spotřebitel ničeho nevzdává a proto nemohou nastat ani žádné pochybnosti.
co pravnik, to dva nazory . nemam patent na rozum a je mozne, ze pravdu maji vasi pravnici, to se vse ukaze teprve casem.
rekni mi ale uprimne: CO je duvodem pro to, ze nekterymi objednavkami se citite vazani a nekterymi nikoliv? asi se nezbavim pocitu, ze je to prave to vyklickovani z te zakonne povinnosti nechat si vnutit 14 nejistoty, jestli to zbozi nekdo nevrati