2riksa: No vidíš, a naši právníci to vidí jinak...
ad a)
systém je postaven především pro posílání zboží poštou/kurýrem, a proto musí splňovat jisté povinné náležitosti. To jako mají naši programátoři naprogramovat jiné rozhraní pro rezervaci zboží k osobnímu odběru?
ad b)
k tomu jsi přišel jak? Jak jsem psal výše, pokud se při převzetí rozhodneš, že něco nechceš, tak si prostě odebereš jen to o co máš zájem. Stejně tak, když odebereš poštou více kusů zboží, můžeš ve 14ti dnech vrátit jen část dodávky
ad c)
(zrovna v úterý jsem jeden kousek prodal), jde o to, jak máme postavenou smlouvu s dodavatelem. Je pravda, že jsem mu ještě nezkoušel vrátit zboží za víc než 100.000k, ale už jsem mu bez jakéhokoliv stornopoplatku vrátil objektiv >50k, a několik zrcadlovek s objektivy kolem 50k, všechno to bylo zboží, které si zákazník odmítnul převzít a já jsem seznal na základě předchozí prodejnosti (či spíše neprodejnosti), že ho nemám šanci prodat.
Dokonce jsem měl před 14ti dny "dobrého" zákazníka (osobně bych ho nakopal do řiti). Objednal si EOS 350D + 18-55, fajn objednal jsem to u dodavatele, v okamžiku, kdy zboží příšlo k nám, změnil zákazník objednávku na set EOS 350D + 18-55 + 55-200 + BG-E3, OK - objednal jsem i tento set. Jenže pak přišel pro mne šok, zboží opět přišlo na sklad, a milý zákazník zavolal, že toto taky nechce a že si vezme samotné tělo EOS 30D. Tím způsobil, že mi na skladě zůstaly dva sety EOS 350D s objektivy za víc jak 50k, budeme ho hnát k soudu, aby si toto zboží zaplatil a odberal? Myslím, že ne. Obvzlášť, když se to do měsíce prodá.
Tak tohle jsem nepochopil, a jak asi fungují všechna call centra, teleshoppingy a pod.? Prostě zavoláš, objednáš a hotovo, pak ti akorát dorazí zboží s fakturou.Původně odeslal riksa
Respektive tím, že zákazníkovi, který si objedná/zarezervuje zboží k osobnímu odběru, pošleme potvrzení, že jeho požadavek registrujeme, že mu umožníme na internetu sledovat, jestli už je zboží na prodejně, tak jsme ještě v nevýhodě? Tak třeba přestaneme posílat potvrzení o přijetí objednávky k osobnímu odběru, to tím jako opravíme a už se zákazník nebudeme moci domnívat, že uzavřel kupní smlouvu
poslední EDIT:
Podle mne zákon neposkytuje spotřebiteli ochranu 14ti dní při osobním odběru a vzhledem k tomu, že jej nikdo nenutí rezervované zboží odebrat ještě není uzavřena kupní smlouva a asi si to myslí i naši právníci, proto se spotřebitel ničeho nevzdává a proto nemohou nastat ani žádné pochybnosti.Původně odeslal riksa