Děkuju všem za komentáře, udělaly mi do jednoho radost. Věc se má tak, že tuhle techniku jsem pozoroval u dvou fotografů, s jedním to konzultoval a pak to sám poprvé vyzkoušel.
Většina mého PP je velice konvenční, snažím se co nejlépe fotit a upravovat v rozumných mezích. (většina fotek tady jsou skutečně vlastně pouze základní úpravy - byť ne nejjednoduššími způsoby) Čas od času (jako každý), chci ale vyzkoušet něco jiného.
Carlos: samozřejmě se není zač omlouvat. Naopak jsi mě potěšil - jedním z cílů je totiž přesně to, jak to zrovna na Tebe působí. Zabil jsem touhle úpravou a zkoušením dost času, ale samozřejmě je to právě první pokus a ten dojem není zdaleka dokonalý.
Skodik: ta odpověď je zřejmá - PS
Pocket: ano, je
btw: je to detail Chrámu Božího hrobu v Jeruzalému (viz také ta kopule ze začátku). Nádherná, obrovská a velice složitá stavba s historií, jakou možná nemá žádná jiná. Stavba chrámu byla započata v roce 325 císařem Konstantinem (původně jako bazilika) a chrám byl hodněkrát rozbořen a vypálen. Vždy ho znovu obnovili, ale samozřejmě se do něj postupně promítaly změny stylů a náboženství postupem dlouhého času. Dnes je to architekturou skutečně velice složitá stavba, se spoustou kaplí, pater a úrovní a velikým podzemím.
Vlastně opět malá propaganda - opětné doporučení návštěvy Svaté země![]()