Stránka 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 77

Téma: bLeSs

Senior Member Avatar uživatele tominek
    Věk
    43
    Vliv
    293

Standardní Re: bLeSs

jak psal skodik. s tim prevodem do bw sem mel taky problemy nez jsem pochopil par zakladnich veci. znacka i me vadi. a ten modry nadech taky nemusim.

zato ta druha mi prijde opet vylozene povedena. je fakt ze to mohlo byt dramatyctejsi ale i takhle jsou odrazy nadherne a barevne me to celkove prijde OK. a ani me evadi ta stredovka.
    Jak rika no-x: "Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)"
    DELL Optiplex 980 | 8GB RAM | i7 860 | GeForce GT330 | 2x 128GB SSD RAID0 | 30" LCD
    Canon EOS 5D + BG-E4 | EF 24-105 mm f/4L IS USM | EF 28 mm f/1.8 USM | EF 50 mm f/1.4 USM | Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG IF HSM || Velbon Ultra LUXi-F + Benro KS-1
    Canon EOS 7D + BG-E7 | EF 70-200 mm f/4L IS USM | EF-S 18- 200 mm f/3.5-5.6 IS || Velbon Ultra MAXi-L
    Speedlite 580EX || DOMKE F-2 | DOMKE F-1X | Lowepro Toploader 70AW | Další čačky kolem

To bych asi nebyl ja, abych nesel proti vetru. Sice se mi moc nelibi kostel, ale modrej nadech jo. Sakra proc se s vami tolik lisim v nazorech. Doufam, ze to je fotografickou nevyzralosti, protoze jsem vzdycky jedinej.
    Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.

Věk
    43
    Vliv
    293

Citace Původně odeslal Camillek
    To bych asi nebyl ja, abych nesel proti vetru. Sice se mi moc nelibi kostel, ale modrej nadech jo. Sakra proc se s vami tolik lisim v nazorech. Doufam, ze to je fotografickou nevyzralosti, protoze jsem vzdycky jedinej.
    proc nevyzralosti? kazdej ma jinej vkus. kdyby se to libilo uplne vsem je to kyc
    Jak rika no-x: "Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)"
    DELL Optiplex 980 | 8GB RAM | i7 860 | GeForce GT330 | 2x 128GB SSD RAID0 | 30" LCD
    Canon EOS 5D + BG-E4 | EF 24-105 mm f/4L IS USM | EF 28 mm f/1.8 USM | EF 50 mm f/1.4 USM | Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG IF HSM || Velbon Ultra LUXi-F + Benro KS-1
    Canon EOS 7D + BG-E7 | EF 70-200 mm f/4L IS USM | EF-S 18- 200 mm f/3.5-5.6 IS || Velbon Ultra MAXi-L
    Speedlite 580EX || DOMKE F-2 | DOMKE F-1X | Lowepro Toploader 70AW | Další čačky kolem

To chce klid, zaprve mit vlastni nazor neni nic spatneho! A zadruhe, casem vyzrajes, ja uz fotim dlouho a az posledni dobou se dostavam na takovouhle uroven, ktera je stejnak prd proti vycvakanejm fotografum

A k veci, modrou barvu nadechu BW bych pouzil na neco mraziveho, tedy kostel by to mohl byt, ale uplne v jine atmosfere v nejake mrazive napinave a nebo proste jednoduse na fotku zimy, ale i tak se modry nadech BW moc nepouziva.

Věk
    43
    Vliv
    293

Citace Původně odeslal Skodik
    To chce klid, zaprve mit vlastni nazor neni nic spatneho! A zadruhe, casem vyzrajes, ja uz fotim dlouho a az posledni dobou se dostavam na takovouhle uroven, ktera je stejnak prd proti vycvakanejm fotografum

A k veci, modrou barvu nadechu BW bych pouzil na neco mraziveho, tedy kostel by to mohl byt, ale uplne v jine atmosfere v nejake mrazive napinave a nebo proste jednoduse na fotku zimy, ale i tak se modry nadech BW moc nepouziva.
    jj byt ten kostel v noci a bez znacky tak nic proti modre.

Je fakt, ze modra by se asi hodila za jine situace, mozna snih, ale kdyz jsem se na to dival pri uprave libilo se mi to. Ja vim, ze ta znacka je hnus, ale takhle to bylo nejmensi zlo to vyfotit
    Na tu druhou jsem rad, ze se libi i kdyz nevim proc by tolik meli vadit "stredovky"..?

No u architektury, ktera je osove soumerna je naopak stedovka dobre reseni, tady u toho kostela se to nejak zlatym rezem moc resit neda, takze se takove objekty foti treba zasazene do krajiny v zlatem rezu, ci zepredu jako stredovka osove soumerna, ci se foti pouze urcity detail toho kostela a nebo taky uplne jinak, tohle jsou jen navrhy

Se značkou se nic už neudělá, zato s větvemi zleva ano

Žbluňk je dobrej - dobrý nápad a líbí se mi voda, reflexy i barvy, s kompozicí by to ještě něco chtělo.

Líbí se mi rákos, trochu slabší fill-flash a lehce dotáhnout PP a je to bez komentáře.

Cesta do nebe - dobré místo, ale chce zabojovat s kompozicí, expozicí i PP. (vrátil bych se tam)

Celkově se mi líbí, že je to nejednotvárné a zkoušíš fotit leccos. Pokračuj v tom dál, povolí to (chce to sledovat detaily, je tu relativně dost fotek, které sráží také přítomnost věcí, které by tam být neměly - zkus nafotit například "rakos_tapeta" bez drátů a ne přímo proti slunci, může to být výborná fotka)

Co si neodpustím je, že ty rámečky jsou imho prostě hrozné

Určitě Ti tady někteří pomohou, ale doporučuju nějakou kvalitní klasickou četbu a studovat, kdyžtak dej vědět, něčím Tě vybavím
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Citace Původně odeslal jan555
    Se značkou se nic už neudělá, zato s větvemi zleva ano

Žbluňk je dobrej - dobrý nápad a líbí se mi voda, reflexy i barvy, s kompozicí by to ještě něco chtělo.

Líbí se mi rákos, trochu slabší fill-flash a lehce dotáhnout PP a je to bez komentáře.

Cesta do nebe - dobré místo, ale chce zabojovat s kompozicí, expozicí i PP. (vrátil bych se tam)

Celkově se mi líbí, že je to nejednotvárné a zkoušíš fotit leccos. Pokračuj v tom dál, povolí to (chce to sledovat detaily, je tu relativně dost fotek, které sráží také přítomnost věcí, které by tam být neměly - zkus nafotit například "rakos_tapeta" bez drátů a ne přímo proti slunci, může to být výborná fotka)

Co si neodpustím je, že ty rámečky jsou imho prostě hrozné

Určitě Ti tady někteří pomohou, ale doporučuju nějakou kvalitní klasickou četbu a studovat, kdyžtak dej vědět, něčím Tě vybavím
    Aaaa přiznám se o těch větvích vím, ale už jsembyl línej sry za to ...

kompozice, expouice a bůh ví co ještě - popravdě s tím vším dost bojuju a na manual fotím všechno na desetkrát než se mi něco povede...

njn rámečky to je můj problém, už jsem je sice změnil po předchozím upozrnění, ale pořád nic moc ...

Už jsem začal číst jeden web, co mi tu někdo psal... opravdu zajímavé věci, ale určitě doporuč nějakou literaturu

Na plný manuál je imho zbytečné se učit - zdaleka nejvíce fotím na prioritu clony, takže pokud tím Tvůj stroj disponuje (nevím teď co vlastníš), určitě Ti to ulehčí hodně práce.
    E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
    Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
    Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
    Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
    Xbox 360 | 120GB

Jj díky za radu, víceméně svůj foťák pořád objevuji . No nic už jsu spát, páč zítra mám maturitní písemku z češtiny. Už se těšim až bude po všem to budu moct fotit dozblbuní

Jo na plnej manuál taky fotím vyjimečně. Taky jak psal Dismembered doporučuju fotit hlavně na prioritu clony. Clonou si řídíš celej foťák -> DOF i expoziční čas. Plnej manuál používám jen v případě, kdy mi to automatika z nějakýho důvodu měří jinak než chci. Dost taky záleží na použitém měření expozice.
    Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
    Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW

Ahoj, tak mám malé pokračování. Doufám netradičně cvaknuté slunko a pokus o černobílou fotku, ale bohužel fodcenou z foťáku rovnou černobíle

To slunicko se mi libi (hlavne ty maly), ale je asi skoda, ze je to foceny tak zvejsky a slunce skoro uprostred.
    Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.

To slunicko se mi libi (hlavne ty maly), ale je asi skoda, ze je to foceny tak zvejsky a slunce skoro uprostred.
    Moc nechápu, co tím myslíš(je to focený celkem z blízka), ale ono tam moc kouzel nešlo dělat, páč tam byla všude voda. Teď koukám na ty stromy - to je hnus , nápad asi dobrý, ale provedení na ehm ...

Jo to prvni je zajimave technicky, kolik tam mas clonu? Ale kompozicne by se s tim asi jeste dalo vyhrat.
    Druhe neni tak spatne, ale ten namet je takovej slabej.

Myslim tim, ze je to moc nakolmo vuci vode. Jako ze ses koukal skoro primo dolu. Ale libi se mi to.

Jo to prvni je zajimave technicky, kolik tam mas clonu? Ale kompozicne by se s tim asi jeste dalo vyhrat.
    Druhe neni tak spatne, ale ten namet je takovej slabej.
    1/80s, F5.6, iso64

Myslim tim, ze je to moc nakolmo vuci vode. Jako ze ses koukal skoro primo dolu. Ale libi se mi to.
    Ono se to zdá, ale kolmo to není. Ta fotka je hodně ořezaná , proto to možná tak působí . Vypadá to zajímavě, ale mohlo to být lepší . Mnoo nic budu zkoušet dál, už mám nějaké čtivo, tak by to mohlo jít. Právě jsem četl trošku něco o hloubce ostrosi ...

Věk
    43
    Vliv
    293

tak me se ta prvni fakt libi jen skoda toho flare. druha je taky slusna

u prvni velice zajimave hvezdicky, dal bych jine tonovani, druha nechytla vubec

Citace Původně odeslal bless
    1/80s, F5.6, iso64
    ..
    Nejak nepobiram, mas hvezdickovej filtr? Nebo to jako pri 5.6 clone uz to dela takhle hezky hvezdicky?

Nejak nepobiram, mas hvezdickovej filtr? Nebo to jako pri 5.6 clone uz to dela takhle hezky hvezdicky?
    zalezi, kolika lamelova je clona.. Muj Nikon dela pekne hvezdy u velke clony, u male nic moc,.. je to rpesnej opak nez Cannon 20D

Citace Původně odeslal Pocket
    zalezi, kolika lamelova je clona.. Muj Nikon dela pekne hvezdy u velke clony, u male nic moc,.. je to rpesnej opak nez Cannon 20D
    aha, dik.. ja jsem si presne nespojil, ze to souvisi s poctem lamel a tak me to docela prekvapilo. dik.

Mně ty hvězdičky můj olympus dělá skoro vždycky, filtr žádný nemám, páč by ho nebylo kam namontovat . Jinak co má moje holka canona, tak ten ty hvězdičky nedělá za žádné situace. Poraďte jak mám odstranit lens flare, protože když si stoupnu do určitého úhlu tak tam není, ale zas tam není vidět to co potřebuji . Jinak díky za ohodnocení potěší ...

Citace Původně odeslal bless
    Mně ty hvězdičky můj olympus dělá skoro vždycky, filtr žádný nemám, páč by ho nebylo kam namontovat . Jinak co má moje holka canona, tak ten ty hvězdičky nedělá za žádné situace. Poraďte jak mám odstranit lens flare, protože když si stoupnu do určitého úhlu tak tam není, ale zas tam není vidět to co potřebuji . Jinak díky za ohodnocení potěší ...
    pouzivej slunecni clonu a mas po Lens Flaru!!!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání