Aneb tohle mi pripada jako "za dobrotu na zebrotu"
riksa tu dal dohromady rozumnej priklad "univerzalni" smlouvy, jako formy prikladu, jak by to alespon zhruba melo vypadat a verim, ze pravne mene znalym muze pro jejich potrebu pomerne dobre poslouzit.
Pripadne "nedostatky", ktere jsou zde zmineny jsou dany tim, ze smlouva jako dvoustranny pravni akt ma mnoho podob a forem, ktere jsou dany potrebou a ucelem jejiho vzniku, tedy "univerzalni" smlouva neexistuje a ani nemuze existovat, nebot forem prodeje a koupe z hlediska typu movitosti/nemovitosti/prace atd atd je xyz a jinak asi bude vypadat formalni smlouva o prodeji pocitacove soucastky v cene nekolika set korun, jine nalezitosti a dodatky budou asi pouzity ve smlouve o prodeji luxusni vily na Hanspaulce, jinak asi bude smlouva o prodeji tovarny na konzervy s 1200 zamestnanci
Tedy jako voditko pro prodej a koupi "neceho" za nekolik stovek az tisic je dle meho naprosto dostacujici.
Ad "stabni uprava" tiskopisu - je tez rozdilna od jednotliveho pouziti a "tvurce", oficielni zaklady jsou splneny a to, zda je neco nahore, neco vlevo a dolozky vice vlevo a dole jsou tez naprosto zavadejici, jelikoz to upravuje mnoho pripisu o obecne administrative a hlavne i smlouvy tvorene renomovanymi pravnickymi firmami budou i pri stejne podstate vypadat kazda trochu jinak (dano obecnou znalosti, zvykem, presne neustanovenou upravou atd atd).
Takze ja osobne to od Gizmo_CZ beru spis jako zbytenou flame diskuzi o nicem, pokud chces nekomu neco "vytykat", zvol formu vlastniho prikladu smlouvy, se vsemi nalezitostmi, podle tvych predstav a nauky, pak se o tom da diskutovat a mozna, ze te nekdo vyvede z omylu, ze i tvuj priklad je bezchybny. Aneb nejlepsi kritikou by byl vlastni "vyplod" univerzalni smlouvy, treba bude jeste lepsi
A vysvetleni, ze "takto presne" je to v tvych "skriptech" nebo ucebnici, kterou zrovna pouzivas ke studiu je take asi pomerne nerelevantni, jelikoz to, jak ma skutecne spravna a univerzalni smlouva vypadat, nebude dle vykladu jednotliveho tvurce ucebnice prava tak jednoznacna, jako to, ze § 250 trestniho zanona se jmenuje podvod
Muj nazor, nic osobniho, ale pokud to mela byt konstruktivni kritika resp. namet na diskuzi, byla zvolena pomerne tvrda a nevybirava slova, pokud jen kritika, pak to neni na miste.