Zdravim.
Reklamoval jsem zbozi u firmy Boxed s.r.o. (http://shop.ignum.cz/boxed).
Konkretne 22" monitor Nec. Monitor jsem odesilal na reklamaci v uplne stejne krabici, ve ktere mi prisel, s uplne stejnymi ochrannymi prvky.
Nyni mi prislo toto vyjadreni:
"Vami doruceny monitor je pozkozen. Je ulomeny podstavec a ma praskly roh obrazovky. Monitor nebyl ani v krabici radne umisten - ochranne rohy obrazovky byly
vespod monitoru. Mame i fotodokumentaci,kterou Vam muzeme zaslat. Cekame na Vase vyjadreni.
S pozdravem J.Dostal"
Obrazovka opravdu nebyla smerovana dolu (jak to bylo asi puvodne), protoze jsem si rikal, ze je to blbost, ze to vlastne bude vzhuru nohama a nejzranitelnejsi cas monitoru (obrazovka) bude na miste, kde laicky predpokladam nejvetsi zatez, moznost proderaveni. Proto jsem obrazovku nasmeroval smerem k jednomu uchu krabice, pres obrazovku jsem umistil igelit a mezi ucho a obrazovku jeste puvodni vypln (nejaka lepenka). Cela krabice byla olepena lepici paskou shodnou s puvodni (ale samozrejme nova).
Bylo to odeslano sluzbou PPL.
Poradi nekdo, co ted s tim, jak reagovat a co pozadovat? Ve smluvnich podminkach te firmy (a jinych) je napsano, ze pokud me jako zakaznikovi prijde zbozi jako poskozene (respektive ve viditelne poskozene krabici), tak jej nemam prevzit. A oni prevezmou pry viditelne poskozeny monitor. Jeste poukazujou na to, ze obrazovka dle nich nebyla spravne smerovana, ale nepisou, ze je poskozena.
Diky moc za pomoc/radu.
EDIT: Spis si myslim, ze monitor jak prisel ke me pri koupi, tak taky nemel obrazovku dole, ale take na boku, ale vzhuru nohama, protoze horni viko nebylo uplne dovrene z duvodu precuhujiciho podstavce. Ja jsem monitor vlozil do krabice tak, jak lezi na stole.