Citace Původně odeslal e1
Keby som nemal setovú 18-70-ku tak je to jasná voľba
O tom nahlas pochybuju. Kdybys neměl tenhle seťák, byl bys schopen si ho za ty peníze koupit, spolu se slušným teletem. A byl bys na tom v nejhorším stejně, ve většině aspektů ale líp.

Objektivy o takovém rozsahu (a zvlášť o tomhle jmenovitém) se imho z principu konstrukce a protichůdných požadavků na výsledek nikdy nevyrovnají dvěma sklům v podobné ceně. Fotek z tohohle skla jsem viděl relativně dost na to, aby se mi tohle přesvědčení opět potvrdilo.

A ad stabilizátor - někdy je to fajn věc, ale často je k ničemu a s kvalitou objektivu není v žádném vztahu, zato s cenou bohužel ano. Imho je lepší vysolit peníze za kvalitní elementy, konstrukci, zpracování, zkreslení, světelnost, atd. (a za stabilizátor až "když to jinak nejde")

Upřímně řečeno mi připadá tohle sklo v podobné ceně, za kterou se dá na Ebayi pořídit např. Nikkor 80-200/2.8 v MINT stavu, jako nepříliš slavná investice. Ovšem pro toho, kdo má pokrytý potřebný rozsah v "normálních" sklech a potřebuje např. na kolo, nebo na lození kdesi něco skladnějšího a lehčího, proč ne - tam širokorozsahový objektiv svůj jasný důvod má.