se sumem to srovnavat nemuzu, pac mam 2 roky stary pristroj a navic nefotim vic jak na 800iso. rozlozeni prvku je bez debat lepsi na canonu.
take si myslim, ze dostupnost kvalitnejsich objektivu ( a tim nemyslim sigmu ) je to trosku horsi ( cenove ) i kdyz ne tak vyrazne jako spis problem nikonackych blesku.
vubec se nezminuji o nedostupnosti gripu. a pohled do hledacku byl pro me take zkusenosti. ostreni jen na stredovou cast obrazu je fakt sranda ( ano, pri pouziti sirokace to opravdu pouzijete. a navic si nemyslim, ze by krajni body byly az v 1/3 obrazu ).
stejne jako zobrazeni informaci o scene na displeji jen tehdy, kdyz zmacknu spoust, coz je mi dost casto celkem nahovno, kdyz potrebuju prubezne kontrolovat scenu. anebo alespon nevypinat tak rychle.
informace o expozici EV v hledacku je celkem nedostatecna.
blesky ala nikon > doporucuji ti precist si neco o kompatibilite jednotlivych blesku s jednotlivymi tely a hlavne o nabidce. to co nikon nabizi je spis k placi nez k praci. jestli to ma lepsi technologii netusim, pac kdyz to na prvni akci odpravim, tak mi technologie moc nepomuze.
ohledne prepinani na 5 bodu. hele for je v tom, ze ty body jsou seskupene uprostred obrazu, coz je ten velky problem. a jestli se da nastavit, ze to kolem bodu bude ostrit na x mm je celkem k nicemu, protoze chci zaostrit na ten bod a ne na plochu ( typicky problem s ostrenim ).
-----
toto byl vytah z nasi komunikace mimo. snad to pochopite.
-----
ohledne vyklani a spol > ja nemluvim o hobby pouzivani! pokud budu nekde fotit, tak se nemuzu ohlizet na to, jestli mam fotak v pouzdru aby se neposkrabal!
ohledne tlacitka AELock - nemuzu si pomoci, ale pro me drzeni je to tlacitko neprirozene. anebo jsem navykly drzet fotak jinak ( spolecne s baterry grippem ). a shodou okolnosti ted nedavno jsem ho dost pouzival ( pri foceni lidi v noci, kteri meli reflexni vesty - schvalne si to zkuste ).
-----
to jest muj postreh. kdo si z toho co vezme je celkem jeho vec.