Citace Původně odeslal mISHA
tak tedy musim napsat me dnesni poznatky s d70. musel jsem jit nafotit jednu akci a muj fotak je v servisu ( serizeni AF pro novy objektiv ). muzu rici, ze neco tak strasneho jako D70 + blesk ( tusim je to 600ka ) jsem v ruce nemel.
a co si v ruke mal? ono je totiz trosku mimo misu porovnavat 10D a D70 ked to je liga 300/350D, E-500, E-300 atd. vsetko je otazka "mierky"
a) blesk se na fotoaparatu vykla a vubec je to cele takove forove ( minuly tyden jsem sejmul manika svym bleskem a nic se mu nestalo /blesku/ - tady bych mel asi nahradni dily )
SB-600 bohuzial nemam, Sigma EF-500 DG Super na mojom tele drzi dost dobre na to, aby som mohol fotak nosit za blesk s nasadenym tele (1,6kg s telom dohromady)
b) objektiv po chvili pouzivani ( nemyslim tim obcasne foceni, ale reportaze ) je vyvyklany, drhne a vrze!
mne 18-70 tiez po roku vlastnictva "vykla" vo vysunutom konci, ziadne vrzanie ani nic podobne sa ale nedeje myslim ze existuju ludia co ho maju aj o moc dlhsie (2 roky) a tiez im funguje, to je asi ten rozdiel medzi sukromnym uzivatelom a nejakou "kur.vou" v redakcii (rozumej fotak pre kazdeho)
c) takove zakladni ovladaci prvky, ktere proste na akci pouzijes ( AELock ) jsou mimo dosah prstu a spousta veci je pres menu ( to jako mam cucet do menu, kdyz potrebuju rychle fotit? )
ty mas nejake divne ruky asi

AEL je to tlacitko 0,5cm od palca, ja ho mam na dosah normalne, a phil askey asi tiez
jedine, preco musis chodit do menu a pouziva sa "v akcii" je AF-S/AF-C, inak o nicom dalsom neviem, co by som nenastavil priamo na tele
tzn musim rici, ze pres vsechny vyhody je proste d70ka jenom hobby fotoaparat pro nenarocne uzivatele...
---
sorry vsem, kterych jsem se dotkl ( MadCape )
predava snad nikon d70/70s/50 ako profi fotoaparat aby si ho ty porovnaval s nejakym ? kazdy z tychto aparatov ma svoje zrejme vyhody a aj nevyhody (tvoj aj ta d70tka) a "pro nenarocne uzivatele" by som pomlcal, ako sekundarne telo pouziva D70 velmi vela profesionalov kludne aj "v terene" kde by sa podla teba mal rozpadnut do 10tich minut
P.S.> ja sa nesnazim obhajovat zaslepene D70, snazim sa vniest trosku reality do tvojich poznatkov + trosku reality do tohoto "suboja"