Vime neco malo, ten firmware uz ma urcite podstatne novsi verzi, tohle bude nejaka predpotopni, zkus se poohlednout jinde. Jinak flash openwrt(a cehokoli jinyho) provedes tak, ze uplne normalne ve webovym rozhrani vyberes update (nekde to tam je) a vyberes image. Ty ostatni postupy normalne netreba. Zbytek uz opravdu neni problem, pokud nechces nejaky specialni veci tak nastavis jen par promennych pomoci nvram.
Tech firmwaru existuje cela rada, budes se muset smirit s tim, ze narozdil od widli tu neni jedina spravna volba

.
U openwrt defaultne bezi telnet na tom switchi (=> ne na wan a wifi), u poslednich revizi myslim i ssh. IP adresu to ma pokud se pamatuju 192.168.1.1. na to se pripojis, nastavis co treba (nvram set promena=xyz + finalni nvram commit), restartnes to (reboot) a normalne ti to pobezi (v bridge rezimu, pokud to nezmenis => WiFi + switch = jedna sit, na wan to routuje).
Jop a proc openwrt ? protoze ma asi nejlepsi zakladnu, vyvyji se, je do toho spousta predkompilovanejch balicku ... .
Pokud se na to necejtis sam, dohodni si to s nekym kdo aspon trocha umi s cmd line + vi(jo, je to ten divne se ovladajici editor, je soucasti firmware).