Původně odeslal bananalama
Minule som si vsimol ze mi praska zvuk pri pocuvani hudby vo windowse ked popri tom len normalne pisem napr.vo WORDeale v hrach alebo pri pozerani DVD tj pri hocijakej vyssej zatazi nic nepraskalo ...
![]()
tak som pozrel na stav IRQcok (este som mal zapnuty APIC) a vidim ze moja audigy 2 je zdielana z grafickou na IRQ 11
a tak som v BIOSe vypol APIC a skusil preinstalovat system
asi polovica IRQcok mi zmizla a tak som musel hodinu v BIOSe pridelovat IRQ SATA radicu aby mal aspon ten vlastne IRQ ale vec co ma stve je ta ze nech som audigy presuval hocijako v PCI slotoch, vzdy mala IRQ rovnake ako graficka![]()
potom som si v BIOSe tam kde sa nastavuje IRQ PCI zariadeniu vsimol v kazdom PCI slote ktoremu mozem manualne pridelit ICQ je vypisany aj nazov zariadenia ktore v nom je:
PIRQ_0 - Network controler - pridavna realtek sietovka
PIRQ_1 - prazdne nic tam neni asi neobsadeny PCI slot
PIRQ_2 - Multimedia audio controler + VGA card![]()
- nech robim co chcem (prehadzovanie v PCI slotoch) vzdy je audigy napisana takto spolu s grafickou a ma s nou vzdy rovnake IRQ, ktore tomuto slotu pridelim
PIRQ_3 - RAID Controler - SIL3112 ....
otazka znie ze aj ked teraz s vypnutym APIC ,,zatial" nepozorujem nejake pukanie zvuku ako je mozne ze graficka je vzdy takto zavesena na zvukovku ?
![]()