Takže ,před 30-ti měsíci jsem zakoupil v CzechComputer RadeonHercules FDX 8500LE 64MB se zárukou 36 měsíců.
Karta jela v pohodě 2roky ,používal jsem ji na desce Qdi s Cpu p3.
Všechno jelo naprosto bez problémů hry ,dema ,3dMarky.
Posledního půl roku dochází k náhodnému zatuhávání ve 3d hrách i benchmarcích i v těch hrách ,které jely předtím s touto kartou perfektně.
Začal jsem tedy testovat celý systém tj reinstal Win ,zkusil jsem 4 typy driverů ke kartě ,3 různé paměti jednotlivě+ testy paměti goldmemory test ,takže paměti o.k.,taky si vzpomínám ,že jsem upgradoval zdroj ,takže zdroj je taky o.k. dx8 ,dx9 ,reinstal 4in1 drivers ,
použil jsem taky prg.Driver uninstaler ,takže HDD a registry byly čistý a chyba přetrvává...
Chtěl bych tedy kartu reklamovat.Problém je v tom ,že karta vytuhne pokaždé v jiné hře a různé délce hraní hry.Závada se projevuje zčernáním obrazovky a svislými pruhy na obrazovce.Myslím ,že by to měl být problém pamětí.Na kartě jsou 4nsHynix-tj.250MhzDDR.Všechno mám na default ,tak jak má být od výrobce.
Co jsem vyčetl na netu ,tak prý měl Hercules vadnou sérii Rad8500LE.
Pokud jste se u této karty setkali s tímto problémem ,tak prosím o informaci.
moje poznatky z hraní u prg. a her ,které předtím jely perfektně :
-3dMark01-karta projede 2x v pohodě, druhý den vytuhne po minutě...
-po instalaci Hidden&Dangerous výtuh hned při načítání menu, v místě ,kde se má zobrazit 3d logo H&D,testuju několikrát ,stále výtuh ,druhý den jede hra v pohodě
-nd4spd ,výtuh po načítaní menu loading...(v místě,kdy se má zobrazit scéna hry tj.přechod z 2d do 3d)
-Undying - hrál jsem hodinu v kuse no problem
-GiantsCitizenKabuto - celý odpoledne bez problému
-OpenGL demo GLxcess 3x za sebou v pohodě ,druhý den ad.nd4spd
TotalImmersionRacing ,který jsem před půl rokem celý na této kartě dohrál se sekne po pár vteřinách 3d scény ,přitom další den jede zase v pohodě.atd.atd. u dalších her ,které chvíli jdou ,chvíli nejdou.
Existuje nějaký GoldMemory tester také na videopaměti ?
Jsou to přece také RAM paměti ,tak by měly jít otestovat bit po bitu.Na99% by to měla být chyba pamětí gfx.karty.
Jak mám prokázat vadu ,když se projevuje náhodně v náhodných intervalech?
Nechce se mi platit poštovné a práci technika pokud nebude reklamace uznána ,protože by se to mohlo dost prodražit.Na stránkách CC jsem se dočetl ,že platím poštovné tam i zpět a v případě neuznání reklamace si technik počítá 200,-/hod.