podobne nieco som dal na zive.cz
úprava Genius SW-5.1 home theater
Autor: neregistrovaný - vlado [213.81.131.xxx]
Datum vložení: 7.12.2003 20:05:15
Celkem odpovědí: 25
Moja skromná úprava Genius SW-5.1 HOME THEATER
Na doske s potenciometrami som vymenil C64 za 2,2mikro/16V - Na nízkych kmitočtoch mal pôvodný kond veľmi veľký útlm.
Tiež som zväčšil filtračný kond./umiestnenie za servomotorčekom potenc.hlasitosti/tiž na doske potenciometrov na 3300mikro/25V.
Signal z IC9 nebol limitovaný symetricky, preto na IC9 medzi vývody 1-4 zapojiť rezistor 22k a 5-8 zapojiť rezistor M22.Týmto nastaviť symetriu pri limitácii. Na vývod IC9 č.8 a signálovú zem/napr.ľavá nožička pot.center/zapojiť kond.1000mikro/25V.Tým je odstránený i ten minimálny brum.
Výkon som zväčšil pridaním výkon.oper.zosilň.TDA 7295/zapojenie doporučené výrobcom/ do tzv.mostíkového zapojenia.Ovládanie mute samozrejme využité.Kvôli zvýšenému prúdovému odberu som vymenil pôvodné 3A diody D26-29 za 6A.Pri tomto všetkom byť opatrný, neurobiť skrat, pretože všetky istiace poistky/5ks/ sú zabudované priamo v transformátore.Ak sa už stane že sa podarí niektorú odpáliť, trafo ide pekne rozobrať.Tu už dať miesto poistky prepoj a poisku s puzdrom umiestniť na plošák.Stalo sa mi to a z trafa som ich vyhodil všetky.
Pridaný zosilňovač uchytiť na cladič medzi dosky s plošn.spojmi.
Výkon som nameral 92W sin bez viditelného skreslenia, do odporovej záťaže.Trafo čo sa záťaženia týka plne vyhovuje, repro tiež stíha.
Vadili mi tiež rôzne pazvuky, ktoré subw.vydával.A tak som fixoval sieťovú šnúru/zvonka stačí do medzere ktorá vznikne po potiahnutí šnúry medzi hliníkovým panelom a plastovou objímkou pár závitov napr.špagátu.Zvnútra tesniť silikonom/.
Tiež silikonom zvnútra sieťový vypínač.
Demontovať vnútorný kryt/čierny plast/ konektorov pre vstupy a výstupy a tiež naniesť na vztyčné plochy silikon.
Ďalej som utesnil dieru cez ktorú vedú vodice subw.reproduktora.Pri väčšom vybudení vzduch ktorý uniká cez tento otvor je dosť rušivý.Naviac som pri meraní zistil, že rezonančná frekvencia išla dolu po utesnení o 5Hz.
Dieru pre káble elektroniky/idú k prednému panelu/som utesnil tiež.Na utesnenie som použil obyčajnú školskú gumu na gumovanie/musí byť prirezaná na väčší rozmer a do otvorov ju dobre vtlačiť.
Mechanické vylepšenie môže previesť každý, na elektro je treba sign.generátor, osciloskop a nejaké tie skúsennosti.