Původně odeslal
Hooligan
Jen si dovolim upresnit terminologii...
Zase .... Stejně jako Glass

To co píšeš je naprostá pravda, ale neznačem tu rozebírat komplexní čísla, jejich tvar... a nezačneme řešit co že to je ta imaginární složka kondezátoru, proč se s zvětšující frekvencí chová jako zkrat, co že to je ten dipólový moment, jak se zjistí z imaginární části impedance celková jakost kondenzátoru... atd ... to není předmětem toho threadu a lidem, co to čtou to nepomůže objasnit, protč ten SUB tak huhlá!
... To mě nemusíš opravovat, my oba toto studujem, ale těmhle lidem to co jsi napsal je kničemu, zaprvé tomu nerozumí(těžko jim asi vysvětlíš, že kondenzátor při VF sigálu se chová skoro jako kus drátu), a potom je jim to kničemu ... mě šlo o to, jen aby si nepletli význam cívky a její Impedance(pouze vlastnostech v obvodě střídavého signálu) a odporu ... Tady není ele fórum, ani nějaký diy ....
Víš tenhle thread je pokračování jednoho 24 stránkového, který nabublal právě díky těmto postům a stal se naprosto nepřehledným ... a já nedopustím, jakožto moderátor tohoto fóra, aby to znova nastalo ! Takže tě prosím a žádám, jestli nemáš nějaký VĚCNÝ příspěvek k tématu Úprava 5.1HT, tak tyhle posty prosím nepiš, na to tu vzniklo to téma o kabelech... které taky zamlžilo jiný thread. dík