Citace Původně odeslal Arteee
..

Citace Původně odeslal Já jsem
Tak tady to je... Je to moje reakce na to, jak se tu někteří hádali, jak je strašně důležité, aby SUBbas zahrál nižší frekvence jak 30Hz. Tak zaprvé... Lidské ucho(no vlastní basy ucho neslyší ale ta kůstka za uchem je vnímá) běžně vnímá frekvence od 17Hz a potom málokterý zesilovač, vyjma FETů, tuhle frekvenci přenese bez výrazného THD.

Za druhé... to co ve filmech, hudbě a vůbec slyšíte a naskakuje vám u toho husí kůže není vlastně těch 20Hz, ale je to harmonicky zkreslený signál, ve kterém se nejvíc projevý až frekvence 100+Hz a ten tlak co cejtíte je nějakejch 20-50Hz, na kterém se ten signál nese.

Zde jsou dva zvukové samply. Jeden je čistý sínus 20Hz a druhý je harmonicky zkreslený signál (tedy v jednom čase se reprodukují dvě frekvence) a to 20Hz a 150Hz.

Chtel sem se optat jak si k tomuto dosel? necetl sem tedy tech 24 stranek ale garantuju ti ze to merenim pokud ten zesik nerozdelas nejde poznat jestli je to fet nebo bipolar, pokud je ten bipolar dobre udelanej tak na tom bude znatelne lip nez ten fet, oni totiz se uz par let nedelaji ani poradny fety pro NF a ty co se pouzivaj tak sou spinaci fety k tomu nevhodny. Jediny poradny fety byl sveho casu od Toshiby ale vyroba uz nejede.
Pokud si myslis ze je to dano rychlosti prebehu tak vez ze konec postavenej na motorolach MJ15003 a buducich tranzistorech s vysokym Ft , bude zesilovat bez vstupniho obvodu ktery prave omezuje rychlost prebehu na rozumnou mez, aby se ti nestalo ze se to rozkmita treba na 400kHz, praktycky schopen zesilovat od f-0Hz a z po 500KHz s minimalnim poklesem a to vykonove..Pokud mas pristup ke starym cislum AR doporucuji se podivat treba na konec ktery konstruoval tehdy Pavel Dudek s na dnesni dobu nevhodnymy tranzistory, ma parametry pristrojoveho zesilovace!!!!! a sam dnes ti rekne jak to je s fet koncema.
A chtel sem jen dodat ze zesilovace DPA od Dudka se dnes! povazuji za celosvetovou spicku!