Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: ATItool vs ATI Tray tool - max frekvence GPU a MEM jiné...

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

Standardní ATItool vs ATI Tray tool - max frekvence GPU a MEM jiné...

Mám problémek na kartě MSI Radeon 9800Pro Plus 128MB DDR 256bit, AGP 8x, FW ON, Cat. 4.8 WHQL, Windows XP SP1 + all hotfix

Měl jsem nainstalován ATItool, ten našel jako maximální frekvenci GPU 405MHz, tak jsem používal 400MHz, u pamětí našel asi 368MHz, nechal jsem to na 360MHz a byl jsem spokojenej, žádné artefakty apod.

Když jsem zkusil jedno z toho zvednout, tak už třeba v 3DM2003 v Mother Nature testu sněžila hladina vody...

No a pak s novou verzí ATItool mi nešel spustit 3DM01SE (viz. thread níže), tak jsem zkusil ATI tray tool a jen tak ze srandy jsem nechal hledat maxima taktů tímto prográmkem...

A

ATI tray tool našel maximum GPU na 418MHz (používám 412MHz) a u pamětí 380!!! MHz (používám 375MHz)...

ještě bych pochopil, že jinej program najde jiné maximum, ale DIVNÝ je, že v mother nature to při těchhle taktech nesněží

vo co sakra go Že by ATI tray tool sám od sebe (nic jsem úmyslně neměnil) změnil latence pamětí a nějaká nastavení GPUčka a teď to prostě jede rychleji...

btw.: výkon teď třeba v 3DMarku vzrostl z 6430 (400/360) na 6560 bodíků (412/375)

samozřejmě nebudu na nic šahat, aby se to zase nerozesralo... ale chtěl bych znát možnou příčinu
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Standardní

mno treba karte chvili trva nez se zahori
    Kdyby te to zajimalo vice tak si nainstaluj zpet starou verzi ATI Tool(coz asi neudelas)
    ASUS A6T-AP017

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

Standardní

Rozdíl mezi testováním frekvencí byl 6 hodin, ATI tool jsem projel večer a ATI tray jsem prubnul hned dnes ráno... nic jiného jsem neměnil... takže zahoření asi nee
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Standardní

Citace Původně odeslal Vykuk
    Rozdíl mezi testováním frekvencí byl 6 hodin, ATI tool jsem projel večer a ATI tray jsem prubnul hned dnes ráno... nic jiného jsem neměnil... takže zahoření asi nee
    jj mel jsem podobnej problem... a potom kdyz jsem naistaloval starsi verzi ATI tray(ale ne moc starou) tak me to vyhodilo na me karte v marku03 17000b a prumerne fps v battle of proxicon 202 po instaloaci nejnovej si to uz nedela....
    Podle me je ATI tray ale lepsi...
    There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no death, there is the Force.

Standardní

Rozdíl mezi testováním frekvencí byl 6 hodin .. takže zahoření asi nee
    Pro by to nemohlo byt zahorovani, ze by 6 hodin nebyla dost dlouha chvile
    ASUS A6T-AP017

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

Standardní

Tak na vině je asi teplota... ATI tray asi nedokáže kartu řádně rozehřát, takže ty takty jsou vyšší... A artefakty to na ty vyšší frekvence opět dělá, ale až po delší době...

Záhada asi vyřešena... prostě ATItool dokázal kartu strašně rychle rozhicovat a pak všechny gamesy hnedka házely artefakty na vyšších frekvencích...

2Fraj#r: během těch 6ti hodin byl kompl vyplej Prostě jsem ráno vstal, nainstaloval ATI tray a nechal ho hledat max (to trvalo dohromady 10 minut) a pak už jsem projížděl benchmarky, možná jsem taky měl ráno v pokoji zimu-měl jsem v noci otevřený okno...

Standardní

Tak na vině je asi teplota... ATI tray asi nedokáže kartu řádně rozehřát, takže ty takty jsou vyšší... A artefakty to na ty vyšší frekvence opět dělá, ale až po delší době...
    2Fraj#r: během těch 6ti hodin byl kompl vyplej
    To je pak jina, mohl jsi to napsat drive
    ASUS A6T-AP017

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

Standardní

jo mohl

btw.: moje Radlo když se rozhicuje, tak můžu po vyndání z poče používat na rozmrazování mrazničky, protože si strašně dlouho udrží svou vysokou teplotu... a zde je asi ta záhada, prostě setrvačnost při zahřátí na vysokou teplotu, ATI tray nic nezahřeje, a pak benchmarky i na vyšších frekvencích valí bez artefaktů, zato ATI tool to rozhicuje a když pak pustím bench, tak na rozžhavené kartě udělá artefakty dříve

Standardní

jo mohl

btw.: moje Radlo když se rozhicuje, tak můžu po vyndání z poče používat na rozmrazování mrazničky, protože si strašně dlouho udrží svou vysokou teplotu... a zde je asi ta záhada, prostě setrvačnost při zahřátí na vysokou teplotu, ATI tray nic nezahřeje, a pak benchmarky i na vyšších frekvencích valí bez artefaktů, zato ATI tool to rozhicuje a když pak pustím bench, tak na rozžhavené kartě udělá artefakty dříve
    To je dost zvlastni, tvuj silencer by ji mel bezproblemu uchladit. Nemas jadro R350 ty hrejou vice nez R360 a nejen kvuli tomu nejdou tak dobre taktit
    ASUS A6T-AP017

Standardní

jo mohl

A co mas na ty karte za chladic....jesli medenej tak se nedivim ze se rozhycuje.....Cu dokaze perfektne "nacucat" teplo ale pak ho obtízne odevzdava....
    There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no death, there is the Force.

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

Standardní

Mám to v podpisu...

Je na tom VGA Silencer rev.3 a na pamětech Thermaltake copper RAM sinks (vždy 2 kusy na jeden BGA modul)... jenže nejvíc ze všeho peče buď nějakej mosfet nebo kondík nebo jiná elektrická volovina, která se nachází vedle výstupu na monitor na spodní straně PCB, tam prostě neudržím prst... A při delším (stačí 20 minut) paření začne hicovat GPU, to docela dobře zchladí Silencer, avšak paměti taky topí jako blázen a na těch měděných pasivech taky ruku neudržím...

Prostě celý PCB mi pak hřeje šíleným způsobem...

Vše v aktuálně otevřeném kejsu

btw.: jádro je tam R360 (ale jedno z těch "zmetkových")

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání