Tak som po čase zbuchol do kopy Vmod na tento moj shit. Modol som klasicky vcore (z 1.5V na 1.75V) a vmem (z 2.5V na 2.75V) ale to nieje všetko! DDR pamäte majú dvojité napájanie a táto karta neumožňuje toto napätie meniť, lebo ho berie priamo z dosky (3.3V). Tak som spravil zásadný krok: na agp porte karty som prerušil napájanie 3.3V (6 pinov) a vyrobil som nový napájač s obvodom AMS1084 ktorý vytvára regulovateľné napätie 3.4 - 3.9V (regulujem trimrom) a nastavil som 3.6V. tým sa vlastne zvýšilo napájanie celej karty ale išlo mi hlavne o pamäte. Štandardne idú na 250MHz (500DDR) a ich pretaktovateľnosť je skoro vždy 0%, niekedy ich treba ešte o 5MHz podtaktovať, aby sa nerozpadával obraz. A teraz som dosiahol výsledok 281MHz (562DDR). Tak isto mi beží aj jadro na 281MHz, tomu sa nejako nechce moc ísť hore, kedysi išlo ale dnes má už svoje odrenderované
![]()
na iných R8500 nebol až taký problém pretaktovať pamäte ale napíšte tí, čo ste kedy mali (alebo ešte máte) Manli 8500LE black že ako vám išli pamäte...![]()