Sluzba 'Indexing Services' je davno odinstalovana spolu s dalsim balastom (podla jedneho navodu som spristupnil aj ine "neviditelne" komponenty Windows XP a tie som tiez odinstaloval).
Zaujala ma kontrolka HDD pri bootovani. Bol som zvyknuty, ze ked sa bootovalo, tak kontrolka vacsinu casu svietila, ale teraz LEN preblikava.
Myslim si, ze to bude nieco s page filom (swapom), pretoze jeho velkost je okolo 280 MB, co si myslim, ze je vela. Procesy tiez zaberu vela pamate (napr. explorer.exe 33 MB, totalcmd.exe 21 MB -- obrovske mnozstvo pamate!!!).
Napr. v skole bezia WinXP na 700 MHz a 128 MB RAM a swap je tam okolo 80 MB a to este bezi NOD32. A HDD nepreblikava.
Myslim si, ze ide o (chybne) alokovanie velkych blokov pamati.
Ked mi system v minulej instalacii nepreblikaval, tak procesy zaberali malo miesta (maximum bolo 10 MB) a zvysok sa dal do swapu. Ale teraz zaberaju vela miesta i v pamati i v swape!
Zaujimava vec sa stala, ked som spustil ResourceGrabber, ktory zacal skenovat (a citat) cely disk resp. vybrate subory. Asi po chvili WinXP zahlasili, ze je malo virtualnej pamate a, ze ju musia zvacsit.
A aj zvacsili na skoro 1 GB, ale ked som si pozrel vypis procesov, tak procesy zaberali vacsinou okolo 1-2 MB. Tiez je zaujimave, ze program nebol vobec po tejto hlaske pouzitelny.
Zislo by sa najst nejaky program, ktory sa nastavuje virtualnu pamat a podobne vecicky zo systemu WindowsXP. Vyskusal som vela takychto programov, ale vacsina poskytuje to, co sa da nastavit cez standardne nastavenia vo WindowsXP.
Skusal som aj PageFileDefragmentater -- nepomohlo.
Swap sa mi vzdy po restarte/vypnuti PC vymaze.
Ak nic nepomoze, tak dufam, ze Servis Pack 2 to vyriesi.))))
AutoPatcher (z januara) to nevyriesil((