Citace Původně odeslal Over
Citace Původně odeslal bananalama
Ako som tu vyššie uviedol, minimálne kombinácia MSI+Intel chipset má kvalitne rozosrané manuálne pridelovanie hw IRQ. Takže intel nieje všeliek.

2mr.ak: na tvojom mieste by som skúsil postup uvedený tu na začiatku. Grafika a Audigy na jednom IRQ je vyložená provokácia.

2over: nice OT, na moderatora.
no coment, patrně jsi nikdy kombinaci Intel chipset+Creativ nezkoušel
..rozhodně jsou odladěné víc než paskvil nForce a jemu podobné....a BIOS, ten dokáže zprasit každej výrobce, ale pokud si dobře pamatuju, tak speciálně VIA měla velkej problém s Livem, páč nezvládala velkej tok dat přes PCI.

..no nicméně, vždy než instaluju jakoukoli kartu do PCI, tak se nejdřív podívám do manuálu k desce jakej slot sdílí IRQ s další slotem, popřípadě jiným zařízením. Takže je určitě znát, v jakém slotu je karta nacpaná a u nedoladěnej BIOSů záleží i v jakym pořadí se tam karty instalujou. U starší Creativů je problém, že na ovladače výrobce krapet s...e. Někdy hlásej, že nemáš ani Creativ zvukovku...určitě nejsou bez chyby. Někomu pomůžou kX drivery. Jinak ACPI ve W2k a XP funguje celkem dobře a ten sdílenej interupt je stejně virtuální a nemusí odpovídat tomu skutečnému v BIOSu. Nevim jak je tomu u desek na AMD,ale u P4 desek se rozlišuje nekolik nastavení APIC/PIC a ještě jednotlivé verze.
Paskvil nForce2 to je, to souhlasim ... VIA mela problemy s KT133/A a nebyla to az tak jeji chyby, ze nestihala Live, ale to nemusime rozebirat, v kazdem pripade, od KT266A je pokoj, ja si koupil to Audigy a problem jsem nemel, dal jsem nove ovladave a problemy nastali, pod Linuxem jsem zadny nikdy nemel a taky nemam, takze to tezko bude chyby HW....
Jinak co jsem za ty lete napocital, tak preve Intel ma na konte vic chyb nez AMD, (vadne procesory, vadne IDE, atd ....)

A myslis, ze u AMD ne ? Muzes si zvolit jak v1.1 (IRQ do 1 tak v1.4(IRQ do 24), nicmene u Systemu Win200, XP, Linux se doporucuje v.1.4 ... Takze nove desky vetsinou maji tu verzi 1.4

Jinak nemam nic proti Intelu, ale SiS a VIA delaji kvalitni chipsety pro obe platformy, coz se o paskvil nForce2 rict opravdu neda ..... Ale to spousta lidi nechce slyset ....

A jeste poznamka me Audigy praska POUZE v EAX a vime, ze snad kazda hra podporuje EAX, ale ne v kazde funguje (chyba hry+ovladace)