Nejdrive nez bych resil preruseni, tak bych instaloval patch z teto stranky:

http://www.georgebreese.com/sites/ge...ware/#CREATIVE

Vypina turbo mode v ovladacich a resi prave hlavne problem s praskanim...

Ted k IRQ, vubec nemusi pomoci, ja mel APIC vypnuty a a Audigy ve slotu, ktery neni s nicim sdileny a nic, nyni mam patch, Audigy je sdilena s ATI TV Wonder a APIC je zapnuty a praskani neni....

Kdyz vypnes APIC a zakazes COM + LPT, tak ziskas toto:

IRQ 3,4,5,7,10 ostatni jsou obsazene (9 ACPI, 11 VGA, atd)

Ze zkusenosti vim, ze zvukove karty pouzivaji predevsim preruseni (maji HW namapovane) 5 a 7, tzn., ze i kdyz mam volne 3 a 4 a zkousim vsechny sloty a v biosu nastavuju jake chci presne IRQ, Audigy VZDY dostane 5 a 7, nikdy ne 3 a 4, protoze ty jsou vyhradne pro COM (i kdyz je vyply ... .)

Ale jak jsem rekl i kdyz bude mit IRQ 5 a nic jineho nebude mit IRQ 5 nemusi to byt reseni ..... muze to pomoct a nemusi to pomoct me pomohl az ten patch ....

Kdyby to byla HW zalezitost zlobilo by to i v linuxu a tak jsem udelal pokus, nechal jsem zdilet Audigy s USB (tam mam fotak a Bluetooth + N6310i + GRPS) a jeste s tim TV wonderem + CMI 8738 a problem pod Alsou zadny samozrejme nebyl ..... Vysledek ?

Windows ovladace .....

To je take duvod, proc KX drivery TAKE NEPRASKAJI .....

Proste stale je to o debilnich windows (prosim no flame)

Zrovna vcera, delal jsem XVID z DVD a byly k tomu dve AC3 stopy, ve windows v media playeru jsem si vybral 2 stopu (pomoci mm switcher) a spustil film, pokazde do 5 minut vypadl zvuk ... Cim je to Ovladaci (KX jsem nezkousel) nebo softem

Pod linuxem to bezelo cely film bez preruseni, prasknuti, atd .....

Zaver. Nechci rict pouzivejte linux, chran buh !!!!! To vubec ne, jen jsem ho pouzil k tomu, abych Ti ukazal, ze problem Creative NENI v HW, ale v SW .....

Pokud proste jedna firma vyda OS a druha HW + ovladace, vzdycky se chybicka najde ..... Proto treba MAC takove problemy nema ....

Ja zkousel CMI8738, Audigy 1 a Envy24 (bohuzel ne FIII) a pokud nekdo chci mit zvukovku na filmy a BEZPROBLEMOVY 5.1 (ted myslim jako kanaly), nezbyva mu nic jineho nez koupit kartu Creative, nebot 90 procent her bezi spravne 5.1 pouze na Creative ....