Nejdrive nez bych resil preruseni, tak bych instaloval patch z teto stranky:
http://www.georgebreese.com/sites/ge...ware/#CREATIVE
Vypina turbo mode v ovladacich a resi prave hlavne problem s praskanim...
Ted k IRQ, vubec nemusi pomoci, ja mel APIC vypnuty a a Audigy ve slotu, ktery neni s nicim sdileny a nic, nyni mam patch, Audigy je sdilena s ATI TV Wonder a APIC je zapnuty a praskani neni....
Kdyz vypnes APIC a zakazes COM + LPT, tak ziskas toto:
IRQ 3,4,5,7,10 ostatni jsou obsazene (9 ACPI, 11 VGA, atd)
Ze zkusenosti vim, ze zvukove karty pouzivaji predevsim preruseni (maji HW namapovane) 5 a 7, tzn., ze i kdyz mam volne 3 a 4 a zkousim vsechny sloty a v biosu nastavuju jake chci presne IRQ, Audigy VZDY dostane 5 a 7, nikdy ne 3 a 4, protoze ty jsou vyhradne pro COM (i kdyz je vyply ... .)
Ale jak jsem rekl i kdyz bude mit IRQ 5 a nic jineho nebude mit IRQ 5 nemusi to byt reseni ..... muze to pomoct a nemusi to pomoct me pomohl az ten patch ....
Kdyby to byla HW zalezitost zlobilo by to i v linuxu a tak jsem udelal pokus, nechal jsem zdilet Audigy s USB (tam mam fotak a Bluetooth + N6310i + GRPS) a jeste s tim TV wonderem + CMI 8738 a problem pod Alsou zadny samozrejme nebyl ..... Vysledek ?
Windows ovladace .....
To je take duvod, proc KX drivery TAKE NEPRASKAJI .....
Proste stale je to o debilnich windows (prosim no flame)
Zrovna vcera, delal jsem XVID z DVD a byly k tomu dve AC3 stopy, ve windows v media playeru jsem si vybral 2 stopu (pomoci mm switcher) a spustil film, pokazde do 5 minut vypadl zvuk ... Cim je toOvladaci (KX jsem nezkousel) nebo softem
![]()
Pod linuxem to bezelo cely film bez preruseni, prasknuti, atd .....
Zaver. Nechci rict pouzivejte linux, chran buh !!!!! To vubec ne, jen jsem ho pouzil k tomu, abych Ti ukazal, ze problem Creative NENI v HW, ale v SW .....
Pokud proste jedna firma vyda OS a druha HW + ovladace, vzdycky se chybicka najde ..... Proto treba MAC takove problemy nema ....
Ja zkousel CMI8738, Audigy 1 a Envy24 (bohuzel ne FIII) a pokud nekdo chci mit zvukovku na filmy a BEZPROBLEMOVY 5.1 (ted myslim jako kanaly), nezbyva mu nic jineho nez koupit kartu Creative, nebot 90 procent her bezi spravne 5.1 pouze na Creative ....

Odpověď s citací