Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 30 z 30

Téma: Tohle jeDo nebe volající,aneb reklamace do 15ti dní od koupi

Senior Member mince Avatar uživatele herma
    Věk
    45
    Vliv
    293

Standardní

zákony u nás jsou postavené na hlavu.
    Stejně jako Mikhaill prodávám, takže se tímto zabívám denně. Je opravdu hodně těžké každému vyhovět. Proto tady nebudu psát ze strany zákazníka(těch vás tu je dost), ale ze strany prodejce.

např: žárovky = dokáže mi někdo vysvětlit na co má zákazník právo? Jak můžou naši "debi.lní" zákonodárci dát na žárovky zákonnou záruku 2 roky?? to sou fakt hovadiny. (žárovky berte jako příklad)

APROPPO: kde berete ty zákony? já sem pokaždé narazil na jinou verzi a mám v tom fest zmatek(myslím tím přímo výklad zákona na netu, né zádné opisy)
    Basic PC: AMD Athlon64 X2 3600+ @ 4600+ | GIGABYTE GA-M55PLUS-S3G | 2*1GB DDR2 667 Adata | Leadtek 7600GT 256MB | 2* Seagate 7200.7+ 120GB SATA | 20" Samsung 205BW | DVDRW NEC ND-4551A | Chello 5000/512

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    327

Standardní

Citace Původně odeslal herma
    Stejně jako Mikhaill prodávám, takže se tímto zabívám denně. Je opravdu hodně těžké každému vyhovět. Proto tady nebudu psát ze strany zákazníka(těch vás tu je dost), ale ze strany prodejce.

např: žárovky = dokáže mi někdo vysvětlit na co má zákazník právo? Jak můžou naši "debi.lní" zákonodárci dát na žárovky zákonnou záruku 2 roky?? to sou fakt hovadiny. (žárovky berte jako příklad)

APROPPO: kde berete ty zákony? já sem pokaždé narazil na jinou verzi a mám v tom fest zmatek(myslím tím přímo výklad zákona na netu, né zádné opisy)
    ono to do znacne miry souvisi s nasim vstupem do eu a nutnou harmonizaci prava. a jelikoz v tomhle pripade musi mohamed k hore a ne naopak, tak proste musime implementovat pravni normy, ktere plati na zapad (sever a jih) od nas
    a ty zakony najdes na www.mvcr.cz - jsou v pdf-ku, ale bohuzel jsou tam vzdy jen puvodni zakony a novely jako zvlastni zakony - takze se k platnemu zneni dostanes jen usilovnou komparaci
    ja mam zakony z aspi (system pravnich informaci)
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Member
    Vliv
    277

Standardní

Citace Původně odeslal herma

Ale to je přece v pořádku. Když ti žárovka odejde opotřebením, tak se na to záruka nevztahuje. Pokud ti ale po 1,5 roce (pokud ještě vůbec bude fungovat ) exploduje a rozletí se po bytě, tak bych ji šel reklamovat Vcelku jasný, ne?

Member
    Věk
    43
    Vliv
    272

Standardní

Mno.......dneska obycejny clovek asi nic nezmuze. Po nekolika dalsich rozhovorech s jakousi (dle hlasu uz zoufalou) slecnou mi prislibili ze ji budu mit behem pristiho tydne (jsem zrovna pryc, takze me to netlaci). Je to teda po 3 tydnech, ale co.......dostanu novy kus a bude po wtakach. Jeste vic me ale zarazil pristup jejich dodavatele, ktery si musel byt vedom ze porusuje zakon a presto odmitl vratit penize ci moznost vybrat si jiny typ vypalovacky! Ona firma mi dokonce navrhla zapujceni jine RW mechaniky dokud nedostanu svou (zel po 2 tydnech od reklamace).

Pro me je to timhle vyreseno, ale pokud se stane neco podobneho nekomu jinemu, nevim co by mel delat.......

HOWHG
    BATMAN
    Hromada šrotu...

Senior Member
    Vliv
    285

Standardní

Citace Původně odeslal BATMAN
    .......Jeste vic me ale zarazil pristup jejich dodavatele, ktery si musel byt vedom ze porusuje zakon a presto odmitl vratit penize ci moznost vybrat si jiny typ vypalovacky! Ona firma mi dokonce navrhla zapujceni jine RW mechaniky dokud nedostanu svou (zel po 2 tydnech od reklamace).
    BATMAN
    Vztah mezi firmou kde jsi nakupoval a jejich dodavatelem se řídí obchodním zákoníkem a tam platí jiná pravidla. Většina velkoobchodů se snaží dodržovat 30denní lhůtu reklamace, ale automatické výměňy a podobné věci nehrozí. Tyhle okamžité výměny jsou čistě v řežiji prodejce a většinou přináší další nenávratné náklady. Proto se většina prodejců snaží v prní řadě nevyměňovat, pokud na to zákazník přistoupí.
    Velmi drahý vysokofrekvenční ohřívač okolního vzduchu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání