Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Reklamace v cc s křížkem po funuse?

Standardní Reklamace v cc s křížkem po funuse?

Dopis co jsem psal do CC:

Dobrý den,
    téměř před třemi měsíci jsem u vás zakoupil grafickou kartu VGA Sapphire
    Atlantis ATI Radeon 9200 128MB TV OEM v přesvědčení že se jedná o
    128-bitovou neořezanou verzi. Až nyní jsem ale zjistil že na kartě je málo
    paměťových čipů a že karta má 64-bitovou sběrnici. Tím se také vysvětlil
    mrzký výkon, který jsem přisuzoval špatnému nastavení PC. Je možné u vás
    ještě uplatnit nějaký nárok na výměnu či vrácení peněz? V popisu uvádíte
    128-b sběrnici a obrázek také neodpovídá. Kdybych s vámi neměl doposud ty
    nejlepší zkušenosti, řekl bych že jde o klamání zákazníků. Jelikož ale u vás
    spokojeně nakupuji již po několikáté, předpkládám že jde o omyl.
    S pozdravem
    Zdeněk Kopta

Odpověděli mi že po 14 dnech mám smůlu, mají na to právo? Nešlo by to třeba ukecat na skrytou vadu? Na první pohled to přeci laik nemůže poznat. Průšvih byl v tom že to šlo do PC, se kterym jsem pak dva měsíce nepřišel do styku, tak mě to nezajímalo. TeĎ ale potřebuju pořádně používat grafiku, tak by se to hodilo vyhrát.
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Search !
    Zalezi co mas napsany na fakture/obalu. Pokud tam mas ze jde o 128bit kartu, jedna se o nesoulad s kupni smlouvou, a ne o reklamaci. Pokud tam nic takovyho nikde napsany neni, mas smulu.

Teda je tu jeste jedna moznost: ze meli na webu uvedeno ze jde o 128bit kartu a na fakture ani obalu to uvedeno neni.

Ty jako zakaznik nejses povinej pocitat swaby na karte, ale je fakt, ze takovy veci sis mel vsimnout driv. Staci pustit libovolnej bench a porovnat.

Standardní

Já jsem faq a ostatní prohledal ale moc moudrej z toho nejsem.
    Na fakture neni označení šířky sběrnice, ale na netu mají u výrobku napsáno 128-b takže si myslím že je to klamání spotřebitele.
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

Citace Původně odeslal brazilterrorist
    Já jsem faq a ostatní prohledal ale moc moudrej z toho nejsem.
    Na fakture neni označení šířky sběrnice, ale na netu mají u výrobku napsáno 128-b takže si myslím že je to klamání spotřebitele.
    nesoulad s kupni smlouvou - §616 OZ.
    na netu maji EXPLICITNE napsano, ze je to 128bit
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

riksaík!!! Už s nima píšu další dopisy a jdu tvrdě do nic, už se mi to několikrát vyplatilo, přece si nenecham s... na hlavu!! V příštím mailu mají tvoje paragrafy Ještě jednou dík. Pak se ozvu jak to dopadlo.

Standardní

riksaík!!! Už s nima píšu další dopisy a jdu tvrdě do nic, už se mi to několikrát vyplatilo, přece si nenecham s... na hlavu!! V příštím mailu mají tvoje paragrafy Ještě jednou dík. Pak se ozvu jak to dopadlo.
    A nezapomeň si to vytisknout, jinak oni změní svoje stránky a ses v pr.eli

Standardní Re: Reklamace v cc s křížkem po funuse?

Dopis co jsem psal do CC:

Dobrý den,
    téměř před třemi měsíci jsem u vás zakoupil grafickou kartu VGA Sapphire
    Atlantis ATI Radeon 9200 128MB TV OEM v přesvědčení že se jedná o
    128-bitovou neořezanou verzi. Až nyní jsem ale zjistil že na kartě je málo
    paměťových čipů a že karta má 64-bitovou sběrnici. Tím se také vysvětlil
    mrzký výkon, který jsem přisuzoval špatnému nastavení PC. Je možné u vás
    ještě uplatnit nějaký nárok na výměnu či vrácení peněz? V popisu uvádíte
    128-b sběrnici a obrázek také neodpovídá. Kdybych s vámi neměl doposud ty
    nejlepší zkušenosti, řekl bych že jde o klamání zákazníků. Jelikož ale u vás
    spokojeně nakupuji již po několikáté, předpkládám že jde o omyl.
    S pozdravem
    Zdeněk Kopta

Odpověděli mi že po 14 dnech mám smůlu, mají na to právo? Nešlo by to třeba ukecat na skrytou vadu? Na první pohled to přeci laik nemůže poznat. Průšvih byl v tom že to šlo do PC, se kterym jsem pak dva měsíce nepřišel do styku, tak mě to nezajímalo. TeĎ ale potřebuju pořádně používat grafiku, tak by se to hodilo vyhrát.

to je jasny jako facka - §616, chtel bych i nálady s tím spojené - svině!
    řekni jim okamžitě vyměnit nebo prachy zpátky, nenív souladu s kupní smlouvou, v té 616tce je přímo uvedeno, že to musí být v souladu s reklamou a pod. za což se dá ten ceník považovat.

I kdyby to nechtěli udělat, uplatnil bych to písemně (doporučeným dopsiem) nebo na prodejně s potvrzením o převzetí stejnopisu. Ode dne uplatnění pak budou běžet úroky z prodlení z té částky...

(2) Nestanoví-li tento zákon jinak, shodou s kupní smlouvou
    podle odstavce 1 se dále rozumí, že prodávaná věc má jakost
    a užitné vlastnosti smlouvou požadované, prodávajícím, výrobcem
    nebo jeho zástupcem popisované, nebo na základě jimi prováděné
    reklamy očekávané, popřípadě jakost a užitné vlastnosti pro věc
    takového druhu obvyklé, že odpovídá požadavkům právních předpisů,
    je v tomu odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti a odpovídá
    účelu, který prodávající pro použití věci uvádí nebo pro který se
    věc obvykle používá. U potravin musí být vyznačeno datum minimální
    trvanlivosti, a jde-li o potraviny podléhající rychlé zkáze, datum
    použitelnosti. Připouští-li to povaha věci, má kupující právo, aby
    byla věc před ním překontrolována nebo aby její činnost mu byla
    předvedena.

Standardní

To je jasný že to hned smazali! Jsou to pěkný svině. Naštěstí jsem ještě včera než jsem založil thread uložil stránku s mojí verzí karty (ta v ceníku už není). Já jim dám!

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

To je jasný že to hned smazali! Jsou to pěkný svině. Naštěstí jsem ještě včera než jsem založil thread uložil stránku s mojí verzí karty (ta v ceníku už není). Já jim dám!
    muzu ti to dosvedcit - sam jsem se na to vcera koukal a bylo tam napsano "pameti jsou s jadrem spojeny 128 bitovym rozhranim"
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

2Riksa: Dík
    Dneska mi nějak neodepisujou, člověk kterej mě má na starosti ještě není ve firmě. Doufám že má dovolenou

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Jen pro info: Nevim jak moc podrobny informace jsou v tom ceniku co posilaj mailem, ale mam je urcite za 1/2 roku zpet. A pokud jsou me informace zpravne, je dokonce prodejce povinej tyhle veci archivovat, pripadne by se ta stranka dala pravdepodobne dohledat v nejaky webovym archivu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jak postupovat pri vraceni GK koupene v CC po internetu
    Založil tajtrlik v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 18.01.2004, 16:14
  2. Info: příkladný postoj prodejce po nedodržených 30ti dnech..
    Založil Milx v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.11.2003, 19:21
  3. Reklamace a prodloužená záruka vs zákonná záruka !!!!
    Založil Guru v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 21.10.2003, 18:28
  4. Průzkum reklamace v HK
    Založil Michal-Tučný v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 13.09.2003, 23:03

Pravidla přispívání