Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: padání programů na winXP CZ!!slave na kabelu

Member
    Vliv
    279

Standardní padání programů na winXP CZ!!slave na kabelu

povožuju za důležité seznámit vás s problémem který jsme měl.
    na starém počítači 1600+/kt3 ultra/r9000pro/maxtor80GB-2MB-7200ot/m,jsem měl winXP EN !! a disk na master,ale na slave kabelu (líp se to montovalo, neměl by být problém, pokud je disk na master a ne na cable select tak ho kabel bere jako master, a taky žádný problém nebyl!!.
    no, ale tento počítač jsem nechal doma našim a oni chtěli český winXP (anglicky neumí), tak jsem jim nainstaloval český XP i s SP-1, a koukám, je to pomalé jak slimák, a pořád tam padaly hry, kousalo se to i při minách apd. no hrůza, neměl jsem čas se vtom hrabat..nebyl jsem doma moc často, no bráchovy donesl kámoš disk a tak je zapojil správně,master na master kabel, slave na slave kabel, a už to neblbne, takže záver..:český win XP CZ jsou na hovno!!! (to jsem tvrdil vždy) neznám software překopaný do čestiny ,který by fungoval správně, takový Photoshop je příkladem, nefunguje tam polovina věcí!!!
    déle mně samosebou nasrala via, kua určitě to bylo i jejích řadičem, no pokud někomu blbne systém a pořád padá a neví proč, tak tohle je příklad proč to může být!!!
    xp1800+DLT3C@200*11(coper silence2)+80mmFan,AsusA7V600,Brand 512MB400MHz,120GB 8MB seagate,miro19F98 19\",creative inspire5300,sony DVD,teacCD-RW 40x,Powercolor radeon9600pro [443/334]

Standardní

není dobrý nápad mít disk uprostřed kšandy a na konci nemít nic. pak se nediv, že to blbne...

Member
    Vliv
    279

Standardní

no, možná to nejni nejlepší,ale mělo by to fungovat, na to je na discích cable select, kromě toho pod winXP EN problémy nemám, ta kšanda je udělaná beztak blbě, pokud budu mít slave tak nad mastrem ve výměným rámečku (třeba), to by ta kšanda měla být naopak..ale to je jedno, prostě by na tom kde na kšandě disk je nemělo záležet!! i když připouštím že u 80žilkových kabelů to problém asi bude..ale divím se že to blbně když tam je disk sám a ne když tam sou dva....
    xp1800+DLT3C@200*11(coper silence2)+80mmFan,AsusA7V600,Brand 512MB400MHz,120GB 8MB seagate,miro19F98 19\",creative inspire5300,sony DVD,teacCD-RW 40x,Powercolor radeon9600pro [443/334]

Senior Member Avatar uživatele Mirectec
    Vliv
    283

Standardní

hmm Ted to taky tak mam.. Mam master na slavu a slave na masteru a hrozne pomalu to cte a zapisuje data... Je to seagate baracuda 7.. Bude to lepsi, kdyz dam ten disk jako slave a palirnu na mastera? Muze to tak vubec byt?
    AMD mobile Barton 2500+@2430MHz 1,8V (1,76V real) watercooled || ABIT NF7-S V2.0 watercooled || Samsung 160GB SATA s NIDEC loziskama + Hitachi desktar 40GB || 512MB DDR500 A-DATA || ATI Original 9500@PRO 64MB @405/325 watercooled || Leadtek winfast 2000XP || CD-ROM Teac 40x || 4× DVD±R/RW Teac DV-W50D (pioneer 106D)|| Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF)
    MSI KT3Ultra forever || NENAVIDIM lidi co maj nick Mirec

Standardní

teoreticky může být uprostřed master a na konci slave, nebo může být jen uprostřed master a na konci nic, ale pak to může dělat takovýhle psí kusy

Vliv
    283

Standardní

No ono me to zacalo delat ted nedavno ja nevim cim to je.. Predtim jsem si delal v case poradek... Proste se me okna nacitaji dyl jak 1minutu.. Proste je tam 1minutu ta cerna obrazovka s Win XP jak tam behaji ty modry stverecky... A u toho kontrolka HDD porad sviti.. Potom se najednou probere a uz jede normalne. Ale treba pri vypalovani nemuzu na PC delat temer zadnou vec.. Jinak se vyprazdni buffer a konec.. Dival jsem se a mam pevnej disk ve win na UDMA 5 a tu dmazirnu na MU 2.. Divne je, ze kdyz pripojim na slave i suplik(mam vsechny IDE pozice obzasazeny) tak to jede rekl bych o neco lip.. Pri startu ta kontrolka na HDD nesviti, ale porad blika a necte se vse rychleji

EDIT: Suplik na slave melo vyznit jako na sekundarni radic
    AMD mobile Barton 2500+@2430MHz 1,8V (1,76V real) watercooled || ABIT NF7-S V2.0 watercooled || Samsung 160GB SATA s NIDEC loziskama + Hitachi desktar 40GB || 512MB DDR500 A-DATA || ATI Original 9500@PRO 64MB @405/325 watercooled || Leadtek winfast 2000XP || CD-ROM Teac 40x || 4× DVD±R/RW Teac DV-W50D (pioneer 106D)|| Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF)

Member
    Vliv
    279

Standardní

jj, přesně tak to dělalo, divil jsem se protože anglický XP mi na tom jeli v pohodě, jak psal Kukla. pokud nstavíš na disku master či slave, trak by to tak káblík měl brát, ale jakl je viděty z praxe tak u 80žilkových káblíků to tak nejní (a podle mně je to i českýma XP), takže podle mě, zkusit dát disk na mastra a dát ho na mastrový konec káblíku...atd. jinak s tou palírnou, já mám ještě DVD a pokud jsem dal DVD jako slave a palírnu na mástra tak se vyrušily, takže je mám naopak, no a protože umí stejnak jen DMA2 tak tam mám jen 40žilkový káblík....to už je jedno...

Standardní

SCSI má na konci terminátor, pak je možno dávat zařízení kamkoliv na kšandě.
    IDE ho na kabelu nemá, tak musí být zařízení VŽDY NA KONCI KABELU. Pokud chceš mít na konci SLAVE a uprostřed MASTER tak prohoď mezi sebou konektory na kabelu.

Vliv
    283

Standardní

hm.. tak jsem se tak dival a jedina moznost, jak to udelat je rozrezani kabelu a udelat z toho jakoby kulatej kabel..

BTW: nemate nekdo nejakej link, kde se tu takova tematika s rezanim kabelu probirala? Ja jsem to zkousel hledat a nic jsem nenasel..

Ma to tak nekdo udelany? Cetl jsem, ze to neni dobry

Standardní

Citace Původně odeslal Mirectec
    hm.. tak jsem se tak dival a jedina moznost, jak to udelat je rozrezani kabelu a udelat z toho jakoby kulatej kabel..

BTW: nemate nekdo nejakej link, kde se tu takova tematika s rezanim kabelu probirala? Ja jsem to zkousel hledat a nic jsem nenasel..

Ja nemyslel stočit kabel, já myslel oba konektory rozdělat a dát je zpátky (ale ten šedý tak, kde byl černý a naopak).

Kulatý kabely - vysoká šance zanést do kabelu rušení, které může způsobovat problémy.

Vliv
    283

Standardní

Citace Původně odeslal Paolo

Ja nemyslel stočit kabel, já myslel oba konektory rozdělat a dát je zpátky (ale ten šedý tak, kde byl černý a naopak).

Kulatý kabely - vysoká šance zanést do kabelu rušení, které může způsobovat problémy.

No nechapu to rozdelat? Myslis to jako dat normalne master a slave tam kde ma byt?
    S obyc kabelem se me to nepovede pretocit tak aby to slo.. kdyz ho narezu, tak to pujde...

Standardní

No nechapu to rozdelat? Myslis to jako dat normalne master a slave tam kde ma byt?
    S obyc kabelem se me to nepovede pretocit tak aby to slo.. kdyz ho narezu, tak to pujde...
    Buďto dát MASTER na konec kabelu (tam má být), nebo ten zařezávací konektor na kabelu rozdělat (on je rozdělávací) a vyměnit ty dva (šedej SLAVE a černej MASTER) mezi sebou na kabelu, takže budeš mít kabel:

MODRÝ (řadič) ------------------------------ ČERNÝ (master) ------ ŠEDÝ (slave)

místo toho co máš teď

MODRÝ (řadič) ------------------------------ ŠEDÝ (slave) ------ ČERNÝ (master)

Vždycky musíš mít na konci kšandy nějaké zařízení (disk, dvd...)!

Popřípadě můžeš ten konektor dát na jiné místo (aby ti to lépe vyhovovalo), ale na to je dobré mít krimpovací kleště nebo malej svěráček.

Vliv
    283

Standardní

Tak jsem se na to dival a vymenit to v domacich podminkach je podle me nerealne..

Edit: Tak jsem se na to poradne podival a jde to, ale nezda se mi to byt bezpecne.. Jsem nevedel, ze ten rozdil je v tech koncovkach...

Standardní

to Paolo:
    Jsi si jist, že na tom záleží? Podle mne jsou ty konektory stejné, sám jsem si přidal konektor z jiného kabelu blíže master koncovce (takže na kabelu jsou 3 konektory) a šlape to dobře (ten původní pro slave je nezapojen). Dělal jsem to proto, že jsem neměl dost dlouhý kabel pro 2 disky v 5.25" pozicích. Výběr mezi master a slave je podle mne určen informací v DEVICE/HEAD registru disku, kde je jeden bit k určení cíle. Myslím, že většině disků nebude vůbec vadit, když na koncovku slave zapojí mastera a naopak. Dokonce jsem to nevědomky nějakou dobu používal (byl jsem líný zkontrolovat, který z disků je master Znáš to, když se nechce, je to horší, než když se nemůže
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Standardní

Citace Původně odeslal leo
    to Paolo:
    Jsi si jist, že na tom záleží? Podle mne jsou ty konektory stejné, sám jsem si přidal konektor z jiného kabelu blíže master koncovce (takže na kabelu jsou 3 konektory) a šlape to dobře (ten původní pro slave je nezapojen). Dělal jsem to proto, že jsem neměl dost dlouhý kabel pro 2 disky v 5.25" pozicích. Výběr mezi master a slave je podle mne určen informací v DEVICE/HEAD registru disku, kde je jeden bit k určení cíle. Myslím, že většině disků nebude vůbec vadit, když na koncovku slave zapojí mastera a naopak. Dokonce jsem to nevědomky nějakou dobu používal (byl jsem líný zkontrolovat, který z disků je master Znáš to, když se nechce, je to horší, než když se nemůže
    a ja bych doplnil (s tim zde uvedene dost souhlasim - mam master na stredu a nenastavuju vubec pinem na WD nic, ani CS, a pritom to tak bere, slave je prazdne), ze ted v praci mam kabel, kde je konec oznacen jako master a stred jako slave (pricemz podle manualu k desce NF7-S co mam doma je to opacne na kabelech)...takze...zda se byti to tak, ze jsou 2 verze kabelu...
    C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
    C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello

Standardní

Citace Původně odeslal KuKla
    teoreticky může být uprostřed master a na konci slave, nebo může být jen uprostřed master a na konci nic, ale pak to může dělat takovýhle psí kusy

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. NVIDIA - Biosy a flashovani
    Založil Masster v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 491
    Poslední příspěvek: 22.03.2013, 02:05
  2. Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 16.01.2006, 20:16
  3. Môže ma operátor prinútiť na zmenu programu?
    Založil e1 v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 27
    Poslední příspěvek: 21.07.2005, 22:34
  4. Je to dlouhy, ale precteni stoji za to...
    Založil Ogre v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 23.01.2004, 23:52
  5. Problém s Athlon XP 2200+ a GF4Ti4200 na WinXP
    Založil Krado v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 22.10.2002, 12:50

Pravidla přispívání