Vedel by niekto vysvetliť, ako nastavím, aby sa na moje zdieľané disky a priečinky mohli dostať len používatelia niektorých počítačov? Mne sa to ešte nepodarilo. Je mi jasné, že treba vypnúť simple sharing, ale potom mi to už ani za boha nešlo.
Vedel by niekto vysvetliť, ako nastavím, aby sa na moje zdieľané disky a priečinky mohli dostať len používatelia niektorých počítačov? Mne sa to ešte nepodarilo. Je mi jasné, že treba vypnúť simple sharing, ale potom mi to už ani za boha nešlo.
Teclast F6 Pro, HP Probook 470 G0
Tam musíš nastavit v Sdílení/Oprávnění a tam musíš nastavit ňáký preference, který má ten uživatel, kterej to má používat, ale pokud je to na větší síti tak raději doporučuji sehnat ňákej prográmek typu WinMX nebo Kaazaa.
Life is easier when you are told what to do, but it isn't real life.
áno, tie oprávnenia treba nastaviť, ale keď som tam dal nalistovať všetky počítače, tak to našlo len môj a pritom sieť je stále zapojená. Ako sa to dá cez Kazaa?? ja to nechcem cez Internet, ale cez lokálku. a čo ten program WinMX?
Takže v základě ta Kaazaa se používá například na koleji (informace od mího bráchy), pro hromadný sdílení souborů, tak aby si cílový uživatel mohl stáhnout soubory k tomu určené (nejví se používá ke stahování filmů). Stojí se ve frontě (při velký síti) a až se dostaneš na řadu, tak stáhneš soubor. Chápeš? Jo a ten WinMX jsem ještě blíže nestudoval.
stále mi nie je jasné, ako môžem použiť Kazaa na ochranu mojich súborov pred nepovolaným prístupom, veď je to len P2P program...
Sorry, ale zas tak dobře se v tom nevyznám. Tak si sežeň jeden z těch programů a prohlídni si ho.
vďaka, len obávam sa, že ja som chcel niečo iné![]()
Tuším, že už jsem tady o tom někde psal.
Na PC se sdílenými soubory a disky (SS - souborový server) musíš mít jméno a heslo stejné jako na PC ze kterého se přistupuje. Na PC s WIN XP to jede bez problémů, na PC s WIN 98 musí být nejdřív zapnut SS.
Pokud nechceš při startu SS zobrazovat přihlašovací jméno, vlož jej jako DWORD do "H_K_L_M\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersi on\Winlogon\specialAccounst\UserList" a nastav mu hodnotu 0.
Mám to odzkoušeno s 10-ti PC v síti Peer To Peer.
i7 860| MB - GigaByte P55A-UD5| RAM - DDR3 A-Data 4x2 GB, 1,6 GHz| GK - Saphire HD 4870| zdroj - ENERMAX Liberty 400 | DVD-RW Pioneer DVR-109BK, Plextor PX-760A, Samsung SH-S183A | HDD - Patriot 128 GB SSD, WD Raptor 70 GB, 2 x Seagate 400 GB SATA/300
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)