Původně odeslal mikus
Ideální židli si taky přestavuju perforovanou na sedadle i opěradle - dost se potim a sedět dlouho něčem neprodyšnýmZdá se, že to je další aspekt "egronomičnosti".
Nebyla by kvůli kloubům a svalům dobrá židle, která by mírně (vhodně) vibrovala?
Vždycky jsem si myslel, že ergonomie = zdraví, ale jak to tak čtu, tak je to spíš pohodlí, a dnes spíš asi jen módní a obchodní název. Takže výběr židle asi zkonzultuju i s nějakým fyziterapeutem.![]()
Jinak co se týče neustálého procvičování svalů a kloubů při kancl/PC práci, viděl jsem pěknou podložku pod nohy, která měla podstavec tvaru přibližně půlválce - celá konstrukce se mírně houpala, takže pokud si o to člověk opřel nohy, pěkně si procvičoval kotníky, kolena, lýtkové svaly... šikovná věc, jen to bylo dost drahý. Už dlouho uvažuju, že to zkusim vyrobit - stačí přeštípnout špalek, trochu to upravit.
Další pěkná věc, po který toužim, je hydraulický zvedací stůl - lze u něj pracovat v sedě i ve stoje a takové střídání poloh mám rád a občas praktikuju. Dost to prospívá i mému mozku.
A je toho mnohem víc...

Odpověď s citací