Citace Původně odeslal Freeman_22
Moje deska DFI AD70-SC nezná název Athlon XP, při zapnutí PC to píše, že je to Unknow CPU Type na 1663 MHz. Přitom deska umí s XP pracovat, procák zná všechny instrukce, výkon je XPčkovej ale ten název... Vyzkoušel jsem všechny biosy i ten úplně poslední (květen 2002) jenž je pro CPU XP 2100+ , ale název procáku nepozná a to jsem ho zkoušel i v nepřetaktovaným stavu = 2000+. Ve všech info-programech mi to pak píše, že ho nezná, jen že je to řady AMD Ptam se tedy, zda existuje nějakej bios či programek, aby mi to nedělalo. Díky za odpovědi.
No to je jasný - BIOS z května 2002 zná tak maximálně procesory 66x, kdežto ty máš 681. Nezná model, tak tam taky nemůže nic napsat. Dá se to obejít v zásadě dvěma způsoby:

1. Seženeš mi někoho, kdo umí pod Windows naprogramovat SYS/VXD ovladač. V takovém případě ti tam klidně naprogramuju jméno tvojí prababičky.

2. Vezmeš nějaký program (jméno si nepamatuju), který umí extrahovat jednotlivé části BIOSu. Vytáhneš z toho hlavní blok a ten si pak otevřeš v UltraEditu a jednoduše onu položku binárně změníš (ale bacha, aby ti nějaký znaky nechyběly nebo nepřebývaly, to by pak nefungovalo). Je to tam v téměř každém BIOSu krásně vidět, názvy jednotlivých procesorů jsou tam jako znakové řetězce. Až to upravíš, tento lehce modifikovaný hlavní blok oním programem opět složíš dohromady a pak flashneš. A máš po starostech! Od této chvíle všechny CPUID neznámé procesory BIOS nazve tvým pozměněným řetězcem. Příslušný program na extrahování jednotlivých částí ti určitě poradí Rainbow, je to profík, co dělá do modifikací IDE adresování, má to zmáknutý. Pošli mu PM, on už ti poradí.