Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: REKLAMACIA MONITORU.HELP!

Senior Member Avatar uživatele Marek
    Vliv
    288

Standardní REKLAMACIA MONITORU.HELP!

Kupil som monotor Nec 771SB.Ked som ho doma vybalil a skusil som ho, zistil som ze nejak nedokaze udrzat jas(ked si nastavim tmave pozadie na ploche/cierne/ a v rohu si otvorim male biele okono jeho farba je syto biela, ked toto okno zvacsujem tak biela farba/cela obrazovka/ tmavne a sedne).Tak som to doniesol naspat ukazal technikovy , ten povedal dobre, ze to posle do velkoskladu odkial to brali.Bolo to tam mesiac a posledny den to poslali z toho velkoskladu s tym ze je to opravene.Samozrejme ze sa toho ani nechytili, nic opravene nebolo.Tak to tam servisak s maloobchodu poslal znova.Teraz su to 3 tyzdne a ja som mu volal co a ako.On mi povedal ze v piatok volal s technikom z velkoskladu a po telefone mu popisal chybu, ten ju potvrdil a zaroven povedal ze to robi kazdy nec ktori vabali(comu moc neverim, ani tomu ze pozeral nejaky iny, ked ani poriadne nevedel co to robi ako mohol vedet ze to robi kazdy??).A potom prisiel na to ze na monitore staci aktivovat super bright mode a chyba zmizne.To som ja neskusal, ale k tomu super bright modu:som s tym trochu robil pokusy a zistil som ze urobi len to ze zvysi jas o 30-40% takze biela je ziarivejsia a myslym ze sa aj dost rozostril obraz(je to len tak na filmy..nie do win)-Takze je mozne ze to tmavnutie nieje take vyrazne,ale zaroven cierna uz neni cierna ale uplne bledo seda.Takze chcem sa opytat ci ma moze odbyt tym ze monitor s tym suprebrightom funguje(co si este musim overit, urcite bledne tiez len to tak pri vysokom jase neni videt), je to predsa len ale volitelna funkcia a ma to na 100% fungovat aj bez nej, nie?A druha otazka v zakone je napisane ze po troch reklamaciach s tou istou chybou musia vratit peniaze.Ale je potrebne aby napisali ze je vzdy opraveny alebo staci ked ho poslu naspat s tym ze to je tak a inak to nebude a chyba je stale.Pretoze som povedal ze im ho tam poslem este raz a technik tu mi povedal ze to by bolo keby ho "opravili" lenze oni ho len poslali naspat s tym ze "funguje".Co mam robit?
    C2D @ 3GHz + Ninja || 2GB RAM || Wide 20" p-mva LCD || M-Audio revo 5.1 || Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse

Vliv
    288

Standardní

tak na webe slovenske j obchodnej inspekcvie som nasiel toto

Pri odstrániteľnej vade má spotrebiteľ právo, aby bola bezplatne, včas a riadne odstránená. O spôsobe odstránenia vady rozhoduje predávajúci.

Ak vec ešte nebola použitá, môže spotrebiteľ požadovať namiesto opravy výmenu vadnej veci za bezvadnú. To isté sa týka aj súčasti veci. Predávajúci môže vždy namiesto opravy vymeniť vadnú vec za novú.

V prípade, že má vec súčasne najmenej tri rôzne odstrániteľné vady, pričom každá z nich bráni v riadnom užívaní, má spotrebiteľ právo rozhodnúť sa, či uplatní právo na výmenu tovaru alebo na vrátenie peňazí.

To isté právo má aj vtedy, ak sa rovnaká vada, aká bola najmenej dvakrát v záručnej dobe opravovaná, vyskytne tretíkrát.
    zaujma ma hlavne posledna veta.Mam narok si to uplatnit aj ked druhy krat to len poslali naspat s tym ze chyba tam je ale je to neopravnena reklamacia .Vved to je blbost.Zz mojho pohladu ta chyba nebola 2 x opravena takze chcem naspat peniaze! A este som cital ze pojem neopravnena reklamacia ani neexistuje , ako to je.Dik.
    C2D @ 3GHz + Ninja || 2GB RAM || Wide 20" p-mva LCD || M-Audio revo 5.1 || Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Hmm, ty ses SK, tak to moc nevim, ale IMHO plati u vas 30 dni na reklamaci a to oni nedodrzeli ne ? Paac oni ti to poslali spet bez toho aby stim neco delali = nevyresili reklamaci (prodejce ti to evidentne uznal).

Vliv
    288

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Hmm, ty ses SK, tak to moc nevim, ale IMHO plati u vas 30 dni na reklamaci a to oni nedodrzeli ne ? Paac oni ti to poslali spet bez toho aby stim neco delali = nevyresili reklamaci (prodejce ti to evidentne uznal).
    mno oni to prvy krat poslali naspat predposledny den s tym ze je to opravne.Chcem vediet ci si mozem uplatnit narok na vratenie penazi z tej citacie, ked to teraz druhy krat poslali naspat ako som pisal.Dik

inac nasa "vyhlaska" je tu http://www.soi.sk/rspotreb/zoznam/reklamac.htm

A vymaz prosim ta jeden z tych duplicytnych postov.

edit:tak teraz som si spomnul ze som to skusal aj v tom mode super bright a ono to bolo este omnoho horsie , obraz len nestmavol ale aj silno zozelenel.Tak nechapem ako ten technik vo velkosklade mohol povedat ze s tym to nerobi....?takze ten monitor nejde dobre vobec ani s tym ani bez toho.

Vliv
    300

Standardní

Podle toho co si psal, muzes chtit prachy az po treti reklamaci.

Ale jestli sem te dobre pochopil, ty sis po mesici neodnes monitor domu, proste sis to nechal predvest v krame a vada nebyla odstranena = nevyresili reklamaci. Hlavne si nech vse pisemne potvrzovat, tohle vypada na delsi spor.

A) Potvrzeni od prodejce, o prevzeti do reklamace.
    B) Potvrzeni technika, ze monitor ma vadu. I kdyby to mely ty monitory vsechny, je prodejce povinej te na to predem upozornit, coz neudelal.
    C) Jak vyresi reklamaci jejich dodavatel te vcelku nemusi zajimat, ale pokud ti na zaklade toho odmitne resit reklamaci prodejce, nech si to potvrdit.

atd.

Podle me mel postup vypadat nasledovne: Prisel si po mesici, nechal sis monitor predvest a vada nebyla odstranena, ba co vic, ani se o odstraneni nepokusili. Takze sis mel nechat napsat, ze reklamace byla uznana (jinak by to asi neposilali dal) a nebyla vyrizena do 30ti dnu = odstupujes timto od kupni smlouvy (pocitam ze to de).

Prodejce se pak samo muze soudit s dodavatelem o zpusobenou skodu, ale to uz neni tvuj problem.

BTW: Melo to navod v SK ? Jestli ne, je to taky vada zbozi.

Vliv
    288

Standardní

No prave ze ta prava bola vyriadena do 30dni, poslali to naspat 29. den s tym ze je to opravene.Tak sme to tam pozreli a nic nebolo opravene.Predajca to poslal naspat a teraz som mu volal a povedal mi ze mu vo velkosklade povedal servisak ze to robi kazdy.(Neviem ako to skusil ked ani nevedel o co ide kym mu predajca nevolal).Ide mi o to ci sa to teraz ked to tam bolo druhy krat pocita za neopravene?(lebo on to ocividne opravit nemoze, a tak sa vyhovara, ze to je neopravnena reklamacia).

ak sa rovnaká vada, aká bola najmenej dvakrát v záručnej dobe opravovaná, vyskytne tretíkrát.
    podla tohoto mi to pripada ze prachy mozem chcet spat pri tretej reklamacii(nie po nej)-takze zajtra tam pridem pozrem to a ak to nepojde ako ma tak mi daju prachy spat, nie?To predsa hovori ta citacia,nie?Alebo to vyhlasit za neopravitelnu zavadu a pozadovat odstupenie od kupnej zmluvy?
    Sk navod tam nebol ani nahodou...

Vliv
    300

Standardní

Stale si myslim, ze jde o prvni reklamaci, ktera nebyla vyrizena = neopravili ti to. Mas snad protokol o prevzeti z reklamace, kde povtrzujes, ze zbozi bylo opraveno ?

Ale jak myslis. Pokud ti tvrdi, ze to opravit nelze a ze to delaj vsechny, tak jde jednoznacne o neodstranitelnou zavadu, kterou navic nelze resit ani vymenou (delaji to prece vsechny) a nebyl si na tuto vadu upozornen pred koupi, takze mas IMHO jednoznacne narok na vraceni penez nebo po dohode na patricnou slevu, dejme tomu 30% ? Ta sleva by ti nijak neovlivnila zaruku ! krome te konkretni vady.

Rozhodne se momentalne nejedna o variantu 3ti reklamace tehoz, museli by ti to jeste jednou vratit a ty bys to musel jeste jednou reklamovat. Teprve po te, pokud by to uznali jako vadu (jako ze asi jo, kdyz uz to uznali 2x) nastava moznost chtit prachy z duvodu 3ti reklamace tehoz.

Vliv
    288

Standardní

Mno to som blb lebo ja som podpisal papier ze som to vtedy akoby prijal a on to poslal znova na reklemaciu.Ale vada odstranena nebola a ani ju mozne odstranit nie je.Tak co mam robit.Zajtra tam idemAlebo mu zajtra prevziatie nepodpisem a poviem mu ze za 10 dni chcem dobry monitor alebo si pridem pre prachy, co povies?Pretoze ten papier co mam je reklamcny protokol a ta porucha nebola odstranena/ je neodstranitelna.

Vliv
    300

Standardní

Nevim, asi uz pozde , ale pokud to neni opraveny, tak to rozhodne neprebirej. Pozaduj bud bezvadny monitor nebo penize, eventuelne pohroz pozadavkem uroku (predpokladam, ze to bude podobny jako v CR), vzdyt ses uz skoro 2 mesice bez monitoru i bez penez.

Vliv
    288

Standardní

Tak skoncilo to tym ze tie monitory to robia vsetky, takze to neni ich vada ale vlastnost.Ale dali mi na vyber inu znacku z ich ponuky, takze som bol "nuteny" zobrat philipsa , lebo potom tam mali uz len LG a nejake hansoly a ine shity.

Standardní

aky to bol obchod a aky velkosklad

btw ak si ho kupil a hned po rozbaleni si zistil chybu,do 10 dni ho mozes vratit a zobrat si iny v tej cene (inu znacku alebo iny typ)
    hp pavilion zt3020

Vliv
    288

Standardní

Citace Původně odeslal Mikhaill
    aky to bol obchod a aky velkosklad

btw ak si ho kupil a hned po rozbaleni si zistil chybu,do 10 dni ho mozes vratit a zobrat si iny v tej cene (inu znacku alebo iny typ)
    bolo to z BGSka a maloobchod v Puchove.bolo to posrate hned od zaciatku, v BGS tvrdili ze je to v poriadku.O tych 10 dnoch to neviem a zda sa mi to ako blbost.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Reklamacia bez BLOKU z registracnej pokladne. Je to mozne?
    Založil smoox v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 07.07.2005, 10:53
  2. Reklamacia Radeon9600
    Založil WORMBOY v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 18.10.2004, 10:00
  3. reklamacia GK v Libre
    Založil Ed Reznor v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 07.10.2004, 19:03
  4. Dead Inno FX5900 - reklamacia v BGS