Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Script na funkcnost internetu ...

Standardní Script na funkcnost internetu ...

Potreboval bych nejakym zpusobem zjistovat, jestli mi funguje inet. tedka to delam tak, ze kazdou minutu poustim cronem ping a pokud neni vysledek pingu v urcitem tvaru, tak usoudim ze internet nejde. a potrebuju to zjistovat i v prubehu pripojeni, takze naky inet.hotplug nebo co mi je nanic...leda ze by se dalo taky udelat nejak inet.down.hotplug . potrebuju to kvuli tomu ze mi casto pada linka, a musim ji rucne nahazovat (gprs), a pres ten ping se mi to zda blby, ze to moc vytezuje sit ... uvitam kazdou radu. dik. night
    Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 2600+ / ThermalTake Volcano 7+ / EPoX 8K9AI / KingStone 256MB PC2700 / MSI GeForce4 440MX-8xAGP / WD800JB / EIZO L568

Standardní Re: Script na funkcnost internetu ...

Citace Původně odeslal night_
    Potreboval bych nejakym zpusobem zjistovat, jestli mi funguje inet. tedka to delam tak, ze kazdou minutu poustim cronem ping a pokud neni vysledek pingu v urcitem tvaru, tak usoudim ze internet nejde. a potrebuju to zjistovat i v prubehu pripojeni, takze naky inet.hotplug nebo co mi je nanic...leda ze by se dalo taky udelat nejak inet.down.hotplug . potrebuju to kvuli tomu ze mi casto pada linka, a musim ji rucne nahazovat (gprs), a pres ten ping se mi to zda blby, ze to moc vytezuje sit ... uvitam kazdou radu. dik. night
    tak ono inaksi sposob asi ani moc neni ... co sa tyka vytazenia ... tie 2-4 pakety za minutu veru siet nepretazia

Standardní

presne tak, ping je naprosto v pohode (i kdyz existuje i ping flood, ale to se posilaji vetsi packety nez posila normalni ping )
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Standardní

Citace Původně odeslal ^Tomahawk^
    presne tak, ping je naprosto v pohode (i kdyz existuje i ping flood, ale to se posilaji vetsi packety nez posila normalni ping )
    presne ... vacsie pakety a v ovela kratisch intervaloch ako 1 min ...

Standardní

Citace Původně odeslal Lopo
    1 min? spis 1s ne?
    Photoblog | Kapela

Standardní

Citace Původně odeslal Lopo
    1 min? spis 1s ne?
    mno ja som tu minutu myslel co ma on teraz nastavenu
    inac viem ze sa to posiela v podstate ako stream pingov

Standardní

aha, tak to su zas mimo ja
    Photoblog | Kapela

Standardní

m. tak dobre bude ping ...dik
    Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 2600+ / ThermalTake Volcano 7+ / EPoX 8K9AI / KingStone 256MB PC2700 / MSI GeForce4 440MX-8xAGP / WD800JB / EIZO L568

Standardní

no a nemuze byt stream paketu s intervalem 1 min?

no me to pres ten ping pripada taky uchylny a rozhodne najdu jine reseni - padavost bohuzel neplati pouze u gprs
    Why use windows, since there is a door?... SlackWare Linux ruleZz - Linux for the subgenius

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Ping v tehle intervalech muze bejt problem, pokud toho na koho pingas nastves, tak ti to zakaze . Prodluzil bych to na 5 minut. Obecne jina metoda neexistuje, muzes ten script prepsat tak, ze mu das vic serveru a on je bude postupne menit, takze na kazdej pingne treba jednou za hodinu.

BTW: Pomoci treba sed a regularnich vyrazu muzes vyparsovat jakykoliv text z vystupu, takze treba delay toho pingu, ukladat si to a pak si udelat graf.

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Ping v tehle intervalech muze bejt problem, pokud toho na koho pingas nastves, tak ti to zakaze . Prodluzil bych to na 5 minut. Obecne jina metoda neexistuje, muzes ten script prepsat tak, ze mu das vic serveru a on je bude postupne menit, takze na kazdej pingne treba jednou za hodinu.

BTW: Pomoci treba sed a regularnich vyrazu muzes vyparsovat jakykoliv text z vystupu, takze treba delay toho pingu, ukladat si to a pak si udelat graf.
    lenze v pripade viacerych serverov ten graf straca zmysel ... kazdy server ma v podstate ine podmienky prenosu ... graf aby mal zmysel by mosel byt len z pingov na jeden server ...
    ale inac cyklicke menenie serverov je tiez dobry napad ... napisat jeden subor kde na kazdom riadku bude jedna ip a pomocou sed-u sa pingu da vzdy ip z riadku zodpovedajucemu danej minute

EDIT:
    co poviete na taketo nieco :
    Kód:
    #!/bin/sh
    REPLY=$(ping $(sed -n $(echo $(date | awk -F : '{print $2+1}')$(echo p)) ips))
    echo $REPLY
    kde ips je nazov suboru so zoznamom IP
    staci uz len dopisat spracovanie $REPLY podla potreby

Standardní

thx za ten kod...

mam dalsi problem, resp. dotaz. to spojeni mi pada kdyz otevru vic connections zaraz, teda aspon mi to tak pripada. takze by me zajimalo jestli krome standartniho shapingu trafficu na rychlost jde taky nak shapovat nebo omezit aby bylo propousteno naraz treba pouze 5 spojeni a kdyz je jich vic aby se to nak prehazovalo nebo stridalo

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Nepouzivas GetRight 5 ? Ten mi spolehlive boril router (respektive musel sem restartnout wifi). Jinak zbytek vpohode. Problem bych videl v SW toho routeru.

Standardní

Citace Původně odeslal pavel.jakubisko
    perl rulz
    mno lenze perl nemosi byt na kazdej masine nainstalovany ... kdezto bash je urcite
    a sed + awk pokial viem je tiez lebo sa to vyuziva v Makefile suboroch

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Nepouzivas GetRight 5 ? Ten mi spolehlive boril router (respektive musel sem restartnout wifi). Jinak zbytek vpohode. Problem bych videl v SW toho routeru.
    no je to o tom gprs, problem je v kombinaci bluez-msi usb dongle...nebo mozna v telefonu, to je fuk proste problem to je kazdopadne nezalezi na tom co je to za spojeni staci kdyz otevres treba 10 stranek naraz a padne to takze me napadlo vyzkouset nejak udelat aby mohlo byt jen 5 spojeni a ostatni pekne waitovaly, nebo spis aby to mezi tim nak prepinalo...
    ps. getright nemam ..

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. NVIDIA - Biosy a flashovani
    Založil Masster v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 491
    Poslední příspěvek: 22.03.2013, 02:05
  2. Digitalni zrcadlovka
    Založil Commander v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 87
    Poslední příspěvek: 26.03.2006, 13:19
  3. Hlasité ventilátory na notebooku Asus M6Va > řešení!
    Založil bird birdovicz v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 04.12.2005, 23:50
  4. 2xRaptor36 v RAID0 @ Silicon Image 3112
    Založil Dr4k3 v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 20.07.2004, 10:28

Pravidla přispívání