Citace Původně odeslal Toxic
Neviem o com tocis (moja vec ze ho chcem na 2G). Si z toho nejak mimo.
On topi aj ked je default a napatie na 1.4V (rozdiel je okolo 5°C), takze to nie je dobra volba, ked nechces mat pec.
To ze pecie bez ohladu na frekvenciu-to sa sakra mylis a nevies, o com hovoris.
Otazka znie, ktory Athlon je najstudensi a DLT3C najstudensi urcite nie je.
Pre teba treba asi takuto odpoved:
Citace Původně odeslal Jozef Kubicka
STUDENY JE KAZDYYYYYYYYY........KED NENI V SOCKETE
Som upozornoval najma na to, ze DLT3C rozchodis na danej frekvencii na najnizsej voltazi, niekedy aj o 0.2V mensej ako ide DUT3C.
Nakolko tepelny vykon P~konst*Vcore*Vcore - inak povedane ide s druhou mocninou napatia.
Tak v konecnom dosledku mozno DLT3C prevadzkovat na danej frekvencii s nizsim tepelnym vykonom pretoze jeho vyssi prikon pri danej voltazi je vykompenzovany tym, ze ho mas na nizsej.
Dobre vies ze ten TTV9+ nie je ziadne delo, okrem toho ze huci, ja mozem s kludom povedat ze mam priemerny cooler, a je fakt ze si ho na 1.5V v poho uchladim na ambient + 30°C, pricom cooler ide na 1900rpm namiesto 2800.

pokial by som ho chcel len na 2000+, tak si dam 1.2V, a mozem dat prec fan, lebo mi ho uchladi ten 1 pomalobezny fan, co mi odsava z case.

Neviem jak ty, ale to ze to je tvoja chyba ze ho mas na 2G som myslel asi tak, ze on ho chce na 2000+/1.66G, co sa s tvojim neda porovnavat.
dalej tou kupou dostava moznost buduceho upgrade na 3000+ atd.
s DUT3C by sa dostal tak na 2800+ a to uz s velmi vysokou voltazou.

Nic v zlom, len sa mi zdal tvoj postoj zaujaty, mal som totiz moznost skusit DUT3C, a na danej frekvenciu to pieklo o dost viac.

Co sa tyka zavislosti vykonu od frekvencie tak som napisal vlastne meranie, ked som testoval chladic, takze tak, samo ze pri 100% vytazeni je rozdiel vacsi, ale stale je to okolo 4-5°C, co je nepodstatne vzhladom na rozdiel frekvencii.