Nevím co se ti na tom nezdá, podepisuju to co si přečtu a pokud při podpisu ty podmínky neznám tak si je vyžádám a určitě bych tak udělal a to v písemné podobě jako přílohu ke kupnímu dokladu. Tahle věc je na fakturách úplně běžná a nejspíš právně nepostihnutelná (nevím na 100%).Původně odeslal Jezevec
Těžko říct, taky se mi to moc nezdá. Ale s tím, že výrobce má záruku delší nic neuděláš. Prodejce není povinnen to prodávat se stejnou zárukou jako mu to prodává výrobce, avšak je povinen dodržet zákonem stanovenou záruku 24 měsíců. Docela mě to zajímá ... zkusím něco zjistit.
Tohle by asi chtelo se nekde zeptat, ale podle me ani po uplynuti zaruky ze zakona nemuzou stanovit podminky jak se jim hodi. Navic zaruku delsi poskytuje vyrobce, takze je asi lepsi to reklamovat primo u nej. V tomhle pripade by asi bylo zajimavy vymahat napr zpusobenou skodu - firma 3 mesice nejede, paac nejede server na kerej byl koupenej disk s 5ti letou zarukou (za nalezity priplatek, paac delsi zaruka = vetsi cena) prave proto aby to bylo OK.2. Záruční podmínky
.... V případě, že uvedená záruka v ceníku nebo na dodacím listu je delší než 24.měsíců, je tato záruka brána jako záruka prodloužena nad rámec záruky dané zákonem. Po uplynutí 24.měsíců si společnost vyhrazuje právo až na 90 dní reklamačního řízení. Dále si společnost vyhrazuje právo na výměnu zboží za nový kus, popřípadě za výrobek s podobnými nebo lepšími parametry.
Co já vím tak byl jeden destruktivní virus (černobyl ??), který mazal flashku s BIOSem a první 1MB z fyzického disku (dalo se to poznat byl tam fill nějakým vzorem). Prokazování by asi byl problém pokud bys jim přinesl jen desku bez disku.
Skody zpusobene virem bych fackt chtel videt, a jeste zajimavesi by bylo to prokazovani. ....

Odpověď s citací