Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
Řešil jsem něco podobného.....Ohledně SSD - dám to dle úvahy, mně osobně zatím nijak nechybí. Podotknu ještě k výše uvedenému, že case a HDD na data o kapacitě 1 TB jsem "zrecykloval"

Zatím na hry spokojenost, i když je pravda, že nehraju ty úplně nej-nej-nejnovější pecky, ale zase za 13k peněz IMHO celkem rozumná koupě.
Tak ohľadom témy SSD som s tebou , kedže SSD je predsa len neuveriteľne predražená technológia , plus som našiel mnoho, a to vravím MNOHO indícií cez google že ešte stále vôbec to nie dokonalá technológia (mrznutie, strata dát a tak podobne)

RAMkama bych se, nebudeš-li nijak extra taktovat, moc nezatěžoval.
No ja taktujem , resp pred pár rokmi som sa tým zaoberal a venoval tomu všetok čas , no dnes už na to skôr nemám čas , než by sa mi nechcelo, väčšinu pracovného času pri pc strávim pri vegase a photoshope, a medzitým nejaký ten voľný čas venujem práve novým hrám, a na prácu s vegasom a photoshopom som tých 8 GB vážne ani raz nevyužil, treshold bol 3,2 GB max, čiže tie 4 gb podstatne postačia a keby nie tak poprípade dokúpim ďaľšiu pamäťovú kartu
Ale, co bych pořešil, je chladič. Tenhle BOX se jim moc nepovedl - ne, že by byl nějak strašně hlučný, ale občas chytne celkem příšernou frekvenci a dost blbě se to poslouchá. Na s775 (E2160) se jim BOX chlaďák povedl líp
No chladiče na procesor mám vyhliadnuté , je to konkrétne NOCTUA NH-U9B SE2,ktorý je presne ten istý ako mám teraz teda Noctua NH-U12P akurát ten môj nie je pre 1155 paticu. No a druhým je podstatne drahší Noctua NH-C14, novinka, ktorá dostáva skvelé recenzie ale je to za dvojnásobok NOCTUA NH-U9B SE2...takže je to akási ďalšia dilema ktorú riešim momentálne

Citace Původně odeslal bukva Zobrazit příspěvek
Z68 je předražený, na H61 a H67 nejde taktovat (a vůbec je nelze doporučit v kombinaci s "K" procesorem) a Q67 neznám, ale prý je to nějaký derivát z H67, takže asi taky nebrat.
P67 má prostě dobrou cenu a vše, co budeš potřebovat.
Ešte raz vrelá vďaka za zrozumiteľné zosumarizovanie tejto pre mňa zapeklitej problematiky
To jestli potřebuješ 8GB RAM je na tobě, vycházel jsem z toho, že když je máš teď, tak asi potřebuješ
Ano pôjdem jednoznačne do kitu 3x2 GB CORSAIR 6GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Vengeance XMP, to mi zatiaľ postačí aj z dôvodov popísaných vyššie

Návrh konkrétních komponent je zde:
Pokud bych měl investovat 300€ mimo CPU, asi bych si to rozložil zhruba 50€ RAM (Kingston Value), 120€ MB (MSI P67-GD55), 130€ SSD (Intel 320 80GB)
okrem ssd pôjdem pravdepodobne do tej dosky čo si spomenul a do mnou vyššie spomínanej ramke.

Ceny bych řekl, že do podzimu moc dolů nepůjdou. RAMky spíš nahoru a CPU+MB podle toho, jak dopadne Bulldozer, ale nevypadá to, že by pro AMD bylo výhodné začít nějakou brutální cenovou válku.
Jasnačka, díky za rady.