Můžete někdo poradit? Pročítám, pročítám ale chytrý z toho všeho stejně moc nejsem.. Vybírám druhý disk, který bude sloužit na data (foto+video). Na systém a práci si nechám současný WD6400AAKS, nebo snad i v kombinaci se starším WD3200YS, ale tři disky bych přece jen nerad.

- hlavní priorita je spolehlivost a druhá pak ticho, rychlost je až na třetím místě.
Jako ideální se mi teda jevilo prozatím něco s 5400ot, velikostí okolo 1TB - 1,5TB. Seagate myslím můžu v současné době vyřadit, z dvojice Samsung a WD mě to táhne rozhodně víc k WD. Ale používám pořád Win XP a určitě se chci vyhnout AFT a problémům s 4kB sektorama (!) Týká se to jen WD Green disků série EARS? Protože jsem titulek AFT našel snad i nějákého disku ze série Blue. Ono se to má rozšiřovat snad do všech nových disků...
Kdybych ještě zvážil Green Sérii od Samsungu, tam tyhle problémy nehrozí? Zase nevím, jak moc jim můžu věřit. Klasické 7200ot Samsiungy F1,F2 vypadají dobře a četl jsem chválu a snad by měly být i tiché.

Ve výsledku vůbec nevím, co koupit, pokud chci tichý a hlavně spolehlivý disk na data i s trochu použitelnou rychlostí. Prosím neraďte "pročti si posledních 10 stran", už jsem toho pročetl dost, ale jasno stejně nemám.