Na jednom jede SQL server a na dvou vmware, dyk semto psal. Ono kdyz mas debilne navrzenou databazi, kde se kvuli kazdy kravine sacuje cela historie a ta DB ma 100+GB (a neprovozujes samo jen jednu takovou DB), tak RAMka je jediny co to jakz takz zachrani (v nekterych pripadech i 10x rychlejsi operace).
2e1: Ja stale resim problem MB s dostatekem portu a rozumne case s dostatkem slotu. V kompu mam 5 disku + dalsi 3 "okolo nej". Ale do maly firmy bych volil spis nejaky ten 3-5diskovy nas, sice to taky nebude zadarmo a urcite to bude drazsi nez skladacka, ale prinosu (= bezudrzbovost) to ma IMO vic.
Edit: A jeste proc sem vzasade proti skladackam. Protoze axiom IT rika, ze pro dobrotu na zebrotu a ze ten, kterymu postavim skladacku s tim, ze to bude levnejsi (a dost casto za to ani nedostanu odpovidajici $$$) pak po me bude chtit dozivotni support gratis ("dyk sem ti preci dal 500 za poskladani"). A to proste nemam zapotrebi, natoz jako pripadny zamestnanec, abych furt poslouchal nejaky kecy typu "uz se zase neco podelalo ...".