Ono u viacjadrovych strojov je jav pri ktorom ostatny Hardware zastavuje procesor kvoli svojim vlastnym poziadavkam samozrejme znizeny, cim viac jadier tam je tym je ten jav viac utlmeny.

Si inak prvy clovek ktory otvorene na taktomto fore priznal ze PCI-E nieje vobec nijake zlepsenie oproti AGP pre chod grafiky. Pri testoch silnejsich AGP kariet som narazil na znizenie vykonu radovo 10 percent az pri rychlosti AGP 1x a to este mi software umoznoval graficku kartu nechat bezat rychlostou PCI zariadenia - tam sa to prejavilo najviac.

Z osobnej skusenosti viem ze len minimum zariadeni vie vyuzit kapacity PCI-E, a niesu to grafiky, su to diskove radice. Samozrejme ak sa pozriem na vacsinu onboard SATA raidov tak zistim ze su napojene na PCI radic a nie na PCI-E. To je velmi blby napad a prave preto chcem vykonny PCI-E potencial do ktoreho chcem pouzit narocnejsie diskove radice (nieco s SAS). Samozrejme som aj zvedavy na to ako to bude zapojene na tomto konkretnom boarde.

Myslim ze toto je dost padny argument preco CoreI5 nikdy nebudem chciet. PCI-E kapacitu chcem vyuzivat jak pre grafiku tak pre disky ktore maju ten potencial zaplnit ju.

Ak to zjednodusim tak dnes budem mat velky problem plne vyuzit potencial dosky s LGA775, nieto este plne vyuzit potencial dosky s lga 1366. U PIII sa mi to horko tazko podarilo a to dlhe roky potom co to PC uz davno ludia odpisovali ako udajne nevykonne.

O tom ze Nehalem ma vyssi potencial v FPU som sice presvedceny, ale je to stroj o ktory momentalne asi nebudem mat zaujem prave preto ze skok ktory od core 2 urobil nieje az tak vyrazny aby som investoval az tolko penazi. Tam proste ine ako hiend neexistuje.