Citace Původně odeslal no-X Zobrazit příspěvek
Gargamel: Viděl jsi testy skel, které Sigma vydala cca za poslední rok?
Videl, bohuzel: http://forum.grafika.cz/read.php?47,3080881, ctvrty prispevek. Testoval to kamarad, mame stejne telo, takze je to pase. Skoda, jinak je tahle Sigmi padesatka opticky skvela.

Co se 30/1.4 týká, nemá ostrý kraje a aberuje, ale viděl jsem z ní nějaký večerní fotky na plnou díru ze svatební oslavy a mělo to takovou atmosféru, že bych celou ostrost v rozích oželel. Ale nebylo to focené s SD14, ta by se v tom šeru asi moc nechytala.
Ano, u svetelneho skla to nevadi, uvadel jsem to jen pro uplnost Opticky na foceni lidi byla v pohode, horsi to bylo prave s tou spolehlivosti ostreni (ale Canon 400D taky neni zadna slava).

Mě by ale zajímalo, jak si chcete objektiv vyzkoušet v obchodu... jednak v krámu uděláte těžko fotku na nekonečno, kde jsou všechny objekty stejně vzdálené (o nějakém přesnějším otestování nemluvě), a pak na displeji těžko porovnáš ostrost rohů...
Kupoval jsem u Skody v jejich palaci, predem jsem si domluvil testovani. Pobihal jsem po prodejne, fotil drobny text, zkousel zaostreni. Pak jsem vylezl na balkonek, kde je naproti jakesi pletivo. Takze vyzkouset se da, vetsinu zkusenosti ale stejne clovek ziska az po mesici-dvou pouzivani. Je to sice drazsi, ale nemel jsem chut resit nejake reklamace a pokouset stesti.