Mám zajímavý problém. Problém se týká multimediálních USB klávesnic a jejich nefunkčnosti po bootu.

Pokud nechám systém nabootovat, po bootu mi nejde klávesnice, ve správci je klasicky vykřičník u klávesnice - zařízení nelze spustit. Tento vykřičník je ale jen u jedné položky, té hlavní, klávesnice. Multimédiální klávesnice se ale hlásí jako více USB zařízení v jednom portu, a ostatní jsou i ok, ba i fungují (ovládání hlasitosti, multimédiální klávesy, atd). Pokud klávesnici odpojím a znovu připojím, vše je ok. Pokud ve správci odeberu vše co se týká dané klávesnice ( nestačí jen věci s chybou ) a nechám znovu vyhledat hardware, tak to funguje, až do příštího restartu. Nejprve jsem tento problém měl s Microsoft/Razer Reclusa. Nyní Saitek Cyborg keyboard. Zajímavé je že po přechodu na saitek pár dní klid, pak se to samé začalo dít i zde. Pokud použiju klávesnici co nemá nic extra/ win ji vidí jako jedno zařízení, třeba ňákou základní USB Chicony, problém není. Žádné extra ovladače nainstalovány nejsou, klávesnice je ani nechce. Změna USB portů nepomáhá, taktéž vypnutí/zapnutí emulace USB klávesnice v biosu nic neřeší.

Uvítám jakékoliv tipy, už se mi moc nechce mít extra PS2 klávesnici na login a pak si můžu zprovoznit usb tim že ji odeberu a nechám znovu vyhledat hardware. Pod stůl se mi už vůbec lézt nechce. Deska je Asus P5Q pro. OS je klasika Win XP professional SP3.