Jako ony se jak plazmy, tak LCD, stále zlepšují a nutno říct, že vidím za poslední rok větší zlepšení u LCD. Přesto když se podívám na drahé novinky (hlavně od Sony), tak mimo viditelného zlepšení vidím stále propast mezi plazmou a LCD a imho ji nic mimo OLED nedokáže zajímavě zmenšit (natož zrušit). Jinými slovy kdo se dívá na televizi stejnýma očima (a kritérii) jako já, ten uvidí na plazmě od Panáka za 15K citelně lepší obraz než na LCD od Sony za 100K.
Co se týče toho vypalování, tak jistě, že se vypaluje, ale je to spíš "paměťový efekt" než vypálení (u Panasonicu je i při drsném "vypálení" do cca 12 hodin pryč, u Samsungu - nějaká 50" - který jsem viděl několik dní). Někde jsem to tu popisoval, to je výsledek několika hodin black and white, při něčem jiném jsem to nikdy neviděl.
A FullHD, hmmm ... Mám na to stejný názor (alespoň u úhlopříček kolem 40") jako dřív. Kdo nejede FullHD vstup, tomu je to jedno. A kdo jede, tak při použití na HTPC to pravděpodobně bez side-by-side porovnání jen tak někdo nepozná. Alespoň můj kamarád má FullHD LCDčko od Sony (40" nebo trochu víc, nevím přesně) a PS3 a u mě se na 720p plazmě s X360 domníval, že to je taky FullHD (a to ze dvou metrů). Nikomu to necpu, ale zatím mi všichni majitelé FullHD LCDček řekli, že vyhodili peníze za rozlišení z okna, taky že HDReady plazma ukazuje viditelně líp a že by nafackovali prodavačům a pak i sobě.

VIP

Odpověď s citací