Ten rozdíl není až tak dramatický, jde v zásadě "jen" o podsvícení. I když musím uznat, že HP se mi zdá vybavenější co se možností nastavení týče. Ale 2690 je také velmi dobrý.
Software u Eye One 2 by provedl kalibraci LUT grafické karty. Nejdříve by tedy průvodce pomohl nastavit uživateli jas a rovnováhu barev v menu monitoru, pak by provedl programování LUT grafické karty (8-bit) a nakonec by vytvořil profil pro aplikace, které ho podporují.
Plná HW kalibrace monitoru probíhá tak, že se naprogramuje vnitřní LUT tabulka monitoru, není nutné měnit ručně jakákoli nastavení.
Problém každopádně zůstává s sRGB režimem. Protože i při plně HW kalibraci jsou barvy v běžných aplikacích přesycené, v pořádku jsou v těch, co podporují správu barev (Photoshop, Firefox 3...). Pokud by člověk chtěl, aby nebyly přesycené i v ostatních, zřejmě je nutné načíst upravenou LUT tabulku i do grafické karty, sRGB režim ve 2690 je dost nepřesný. Dá se na něj koukat, ale barvy prostě nejsou přesné. Každopádně podobné obtíže jsou se všemi wide-gamut monitory, zřejmě to vyřeší Windows 7, které snad budou mít celosystémovou správu barev.
Plná HW kalibrace 2690 jde s evropským SpectraView Profilerem u SpectraView 2690, což je dražší varianta MultiSync LCD2690WUXi. A četl jsem na hardforum.com, že WUXi jde nakalibrovat s US SpectraView II kalibračním programem, ale sám to potvrdit nemohu. Jinak jsem ti ještě poslal zprávu.

Odpověď s citací