V pohode, hlavne ze to tu trochu zije, konecne nejaka zajimava debata
Navrhnout bednu, ktera ma rovnou odezvu, podle me problem je. I u beden do 20K to furt jeste docela lita, kdyz si clovek uvedomi, ze rozdil 3dB je dvakrat vyssi hlasitost, tak tak pochopi, ze ta tolerance +/- 1.5dB je jeste dost hodnaA pak je tu jeste jeden zasadni problem: mistnost. V kazde mistnosti budou hrat identicky bedny jinak, v obyvaku to vetsinou neni takovy problem, ale zrovna u kompu je to problem dost velky - bedny casto byvaji v rohu, mistnost byva mala, diky nabytku atd. dost clenita a tim padem dost meni poslechovy vlastnosti. Mozna i proto mi prijdou doporuceni na hifi bedny trochu mimo, protoze ono frekvencni vylepseni v jedne mistnosti muze znamenat dramaticky zhorseni v druhe.
Mimochodem, mam pocit, ze spousta hifistu hleda spis bedny, co nejvic basuji. To jen tak na okraj - par hifistickych sestav uz jsem slysel (a levny nebyly) a zvuk mi prisel opravdu... zvlastni.
Co se tyce Logitechu - ja rikam, ze to je docela dobra volba, ale ze na muziku bych bral radsi 2.0. A koneckoncu i na vsechno ostatni, vzdycky jsem preferoval 2.0 sestavy.
Apropo, delaji se i studiovy monitory, na kterych vsechno zni pekneTreba vetsina bedynek od Genelecu. Ale za to si clovek priplati...