Citace Původně odeslal Marty Zobrazit příspěvek
Abych řekl pravdu, moc tomuhle trendu nerozumím... Co rozumí pod komerčním zne/využitím fotek? Že bych je prodal jako nějakýmu časáku?
Třeba by sis mohl dát fotky na net, začalo by ti na stránky chodit víc lidí, ty by sis tam dal reklamu a na ní vydělal, přičemž vyfocená kapela z toho bude mít kulový trošku blbost, ale vsadím se že by ti to tak třeba někdo vysvětlil. Anebo bys zachytil někoho z kapely "v nedbalkách" a následně ho vydíral

Citace Původně odeslal fr33k Zobrazit příspěvek
Hele ja si to nevymyslel

Tohle mi odepsali:
"...je to tak, jak píšeme na webu - je povoleno vnášet kompatky, není povoleno vnášet fotoaparáty s tělem a oddělitelným či velkým objektivem, což zrcadlovka určitě je. Vychází to z většiny smluv s kapelami, kde je výslovně zakázáno od nich vnášet profesionální či poloprofesionální fotoaparáty, resp. je jimi fotit, aniž by šlo o akreditované novináře. Vychází se z toho, že automat neudělá tak dobrou fotku kapely, která by se pak dala teřba komerčně využít / zneužít."

Smysl treadu napr.: jak to (ne)resite vy, pravni otazky (jestli mi muzou treba zabavit kartu) a porad cekam, ze se objevi nekdo, kdo rekne, "hele, muj kamarad Cenda pracuje v tady tomhle casaku, on ti to zaridi"
Pokud to takhle mají "nasmlouvané" s kapelami, tak s tím IMHO nic neuděláš. Trošku mě zaráží to omezení JEN na (polo)profesionální fotoaparáty, to je fakt úlet.
A když nenapíšeš na jaký se chystáš festival, tak ti to asi nikdo nezařídí ale i tak o tom pochybuju, no uvidíš...