Citace Původně odeslal THX Zobrazit příspěvek
SPE nema cache schvalne. pretoze u cache nevies povedat ci budes mat dane data dostupne alebo nie, preto ma kazda spe 256kilo lokalnej pamate (pozor, nie je to cache!), kde kompiler v kazdom jednom okamihu vie co presne ma v tej lokalnej on chip pamati a kolko taktov bude trvat precitanie a zapis a teda moze robit reordering instrukcii...
No, ten compiler jsem nijak nestudoval, takze jsou to jenom moje domnenky, ale nerekl bych, ze compiler nejakym zpusobem spravuje tu lokalni pamet. Spis bych tipoval, ze je starosti programatora, aby se postaral o to, ze v lokalni pameti budou potrebna data.


Citace Původně odeslal Petrik Zobrazit příspěvek
Promin, ale jestli ten tvuj kamarad rika, ze SPE chybi cache, tak IMHO patrne vubec nepochopil, jak Cell funguje a co to je SPE. V IBM mu to zrejme vysvetli. Jak to chapu ja, tak SPE je jakovy maly samostatny procesor, ktery ma misto bezne pomale DRAM operacni pamet typu SRAM 256kB, takze zadnou cache nepotrebuje, protoze neni co cachovat.
No, tvrzeni "chybi mu cache" a "nema cache, protoze na typicke ulohy ji nepotrebuje" mi prijdou ekvivalentni. Obcas by na tom clovek proste rad provozoval veci, na ktere by se cache hodila.

SRAM neni o nic mene bezna nez DRAM. A jinak ta rychlost neni tim, ze je to SRAM, jako spis tim, ze je ta pamet tak mala. DRAM o stejne velikosti by mela +/- stejnou rychlost. SRAM ma hlavne tu vyhodu, ze neni potreba ji neustale refreshovat, takze se ti nemuze stat, ze se do ni zrovna chvilku nedostanes, protoze se ji kus obnovuje.