Teda páni ekonomové, řešit chování trhu s fotoaparáty tady...což takhle zkusit akademickou půdu
Osobně se zařadím mezi uživatele, které něco podobného láká-chci malý kompakt s výstupem a šumem srovnatelným se zrcadlovkou(a teď nemyslím trojkové nikony, ale klidně srovnatelný s třídou D70 apod.), pevným ohniskem mezi 28-40mm a dostatečnou rychlostí na cvakání momentek. Na pořádné focení mám jiný stroj a na druhou stranu mi všechny současné kompakty svou koncepcí nesedí.
Zásadní pro mé rozhodnutí bude cena-za takovýto stroječek nehodlám dát více, než za nejlevnější zrcadlovku, čili cca. 13000, a podle současných informací bude startovní cena trochu jinde.
"Co bude ta spousta lidí s tímto aparátem fotit" - tohle je irelevantní připomínka, to asi nejlépe ví ti lidé, kteří s tím chtějí fotit, ne? A pokud to neví a kupují z rozmaru.. Existují houfy lidí, kteří si v dnešní době pořizují DSLR, a nepřipadá mi, že by to bylo racionální rozhodnutí zdůvodněné potřebou kvalitního foťáku pro seriózní focení. Nebo je třeba na focení rodinky na výletě neskladná zrcadlovka s výstupem pro tisk plakátu?![]()