Cenová představa? Do 30 tisíc. A neúnosně drahé - asi jsem to trošku přehnal - měl jsem možná napsat nepřiměřeně předražené. Ta sestava, kterou napsal Jan555 se dá s normální ne profesionální grafikou sehnat pod 25 000. Jedna z nejvýkonnějších profi grafických karet pro notebooky od ATI je v současnosti asi FireGL V5000 a ta je, mám takový pocit, obyčejná X700 s jiným BIOSem. Cena pod 40 tis. za notebook s X700, T5600 a 14,1" monitorem, jak psal Jan555 mi už dneska připadne neúnosně drahá (proto jsem založil tento thread, abych zjistil to, nač jsem se na začátku ptal). Nechtěl jsem se tady dohadovat o cenách notebooků, protože to stejně nemá smysl. Ceny některých výrobců jsou absolutně nepřiměřené a pokud by byli všichni spotřebitelé alespoň trošku znalí výpočetní techniky, byly by ony ceny taky nekonkurenceschopné. Bohužel někteří výrobci očividně vsadili na neznalost zákazníků a to je podle mě hodně podlé. Teď jsem ale nemluvil o cenách ntb s profi grafikama.
Sorry za OT, mě šlo jen o jedno - zjistit, jak moc se profi grafika liší od své "neprofi" verze, byť je to fyzicky a hardwarově ta samá věc. Částečnou odpověď jsem dostal od Patreze a děkuju za ni.
EDIT: Ten můj kolega si představoval něco s nejlépe 17". Na 14" se mu prý bude pracovat velmi špatně. Doporučím mu 17" ntb s "obyčejnou" grafikou X1800 nebo Go6800, který se za cenu kolem 30 tis dá v pohodě sehnat a budu věřit tomu, že to CAD aplikace zvládne.