Tak ho mám doma a jsem mírně řečeno rozčarován. Používal jsem 3 roky Spire Whisper Rock IV a ten jel něco kolem 2400-2600 RPM s 3 roky starou pastou a míval v současné době něco kolem 54-55°C při zátěži (BOINC). Po výměně chladiče na AC Cooper Silent 3 Lite s pastou Artic Silver AS5 jsou teploty pří zátěži a při 2300-2400 RPM (default bez regulace) 55°C. Sice mohla tuto skutečnost ovlivnit výměna chladiče na grafice na Zalmana VF700-Cu, který zamotá s prouděním, ale i tak mi ty teploty přijdou vyšší než jsem čekal. Takhle vlastně není rezerva ani na OC ani na snižování otáček
Co je ale nejhorší je zvuk, prostě vrčí hlasitěji a nepříjemněji než původní Spire a to je mnohem horší než teploty Očekávaným výsledkem měl být tišší provoz pc, nejsem žádný netopýr, ale toto je moc. Při pohmatu se větrák na chladiči trochu klepe jako by byl špatně vycentrovaný. Celkově je to nejhlučnější komponenta v case...
Celkově zklamání, dočasně uvažuji o vrácení Spire a hledání pokračuje...
PS: Blbě by neměl být nasazen, zároveň jsem dělal i toho Zalmana a ten je naprostá pohoda a spokojenost. Pokles o neuvěřitelných 30°C při max. otáčk. a nějakých 25 při 1700 RPM.
Vidim to jednoznacne na reklamaci. Cvaka ten vetrak? Je ten zvuk spise aerodynamicky hluk nebo je slyset cvakani? Jinak pokud budes menit, ber 2ku ale BEZ TC.