Ahojte, mám taký zaujímavý problém (aspoň pre mňa), možno to by to malo byť v programoch - neviem. Potrebujem presťahovať dve webstránky na vlastný server (zatial sú u Forpsi) a mám problém s databázou, resp. kódovaním. Potom čo naimportujem databázu, nezobrazujú sa mi správne znaky ő a ű (jedná sa o maďarský web) a na ich mieste sú otázníky. Všetky ostatné špeciálne znaky (á, é, í, ó, ö, ú, ü) sa zobrazujú správne.
Keď spravím export, tak všetky dáta sú v poriadku, keď ich naimportujem u seba a následne vyexportujem, sú stále v poriadku, v texte vidím zachované všetky špeciálne znaky. Z tohoto my vyšlo, že problém je niekde u mňa v nastaveniach. Dáta v tabuľkách majú Collation utf8_czech_ci alebo latin2_general_ci (sám neviem že prečo, asi sa medzičasom menilo nejaké default nastavenie) a samotná databáza utf8_unicode_ci. Keď to takto naimportujem, tak znaky ő, ű sa nezobrazjő správne, tak isto keď nastavím pred improtom všade utf8_unicode_ci, alebo keď zmažem nastavenia collation a nechám to naimportovať default nastavením (utf.
Zatial sa to podarilo obísť len úpravou samotného webu pridaním
Kód:
mysql_query("SET CHARACTER SET latin2")
do PHP kódu stránok, ale nezdá sa mi to ako moc elegantné riešenie, hlavne z dôvodu že sa jedná o phpBB fórum a PHP-Fusion CMS, kde je kvôli updateom úprava kódu nepraktická. Nie som žiaden PHP-MySQL guru, takže by sa hodila nejaká rada, že ako to mám nastaviť, aby to fungovalo správne. Predpokladám že mám niečo zle nastavené v MySQL, resp. niečo by som mal robiť inak pri importe. Prosím skúste helfnúť lame.

Pre úplnosť ešte dodám, že zobrazujú sa zle len tie znaky, ktoré sa naimportujú, keď napíšem nejaký nový článok, príspevok, hocičo, tak tam sa už ő a ű už zobrazuje správne. MySQL u Forpsi je 4.1.21 u mňa 5.0.18, pri imorte som nastavil SQL compatibility mode na MYSQL40 (neviem či je potrebné).